Συζήτηση:Σφαγή στο Ύψωμα 303

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σημειώσεις μεταφραστή[επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησα αυτό το άρθρο μεταφράζοντας το αντίστοιχο άρθρο της αγγλόφωνης Wikipedia (ανακτηθέν το Σάββατο 18/08/2012).

1. Πολύ πιθανόν να υπάρχουν ζητήματα αφύσικου ύφους στη μετάφραση, όπως και ορθογραφικά λάθη. Καλό θα ήταν να "χτενίσει" το κείμενο και κάποιος άλλος εκτός από εμένα για να τα εντοπίσει, διότι εγώ μπορεί να τα προσπερνάω εν αγνοία μου.

2. Τα ονόματα ανθρώπων και τα τοπωνύμια τα μετέγραψα στα ελληνικά από το γραπτό κείμενο, χωρίς να τα έχω ακούσει ποτέ. Άφησα σε παρένθεση την πρωτότυπη γραφή με λατινικούς χαρακτήρες. Ιδίως στα κορεατικά κύρια ονόματα, τα οποία έχουν ήδη υποστεί μια μεταγραφή στα αγγλικά, η πιθανότητα να τα διαβάσει κάποιος κορεάτης και να μην καταλάβει τίποτα (λόγω σπασμένου τηλέφωνου) είναι μεγάλη. Αλλά τι να κάνεις, c' est la vie.

3. Το κείμενο έχει μια ελαφρά (αλλά μάλλον μη ενοχλητική) αμερικανοστραφή οπτική γωνία - λογικό, αφού γράφτηκε από αγγλόφωνους και, πιθανότατα, Αμερικανούς. Για παράδειγμα, η συνεχής αναφορά στις "δυνάμεις του ΟΗΕ" (αντί για "αμερικανικές δυνάμεις"), είναι κάπως επίμονη, αν και όχι εσφαλμένη.--Patsis

Έκανα μια μικρή επιμέλεια, ελάχιστα σημεία ήταν που χρειάστηκαν πολύ μικρές διορθώσεις. Καλό είναι να δει το λήμμα και τρίτο μάτι. --Ttzavarasσυζήτηση 09:35, 19 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ!--Patsis (συζήτηση) 10:44, 19 Αυγούστου 2012 (UTC)