Συζήτηση:Συστηματική ταξινόμηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

θα πρεπει να γινουν αποσαφηνισεις. ποια λέξη να χρησιμοποιείσουμε ζωολογία; οπότε βασίλειο (ζωολογία) ή βιολογία; οπότε βασίλειο (βιολογία) ή άλλη λέξη; --Lucinos 15:00, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)

Καλύτερα να χρησιμοποιούμε τη γενικότερη έννοια της βιολογίας, απο ότι είδα και στην αγγλική αυτό τον τρόπο ακολουθουν fefeli 01:24, 24 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)

Προς το παρόν δεν είμαι σίγουρη αν θα πρέπει να είναι ένα άρθρο μαζί με το "Ταξινομία του Λινναίου που ήταν μετάφραση του αγγλικού άρθρου. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ως συστηματική ταξινόμηση και έτσι διδάσκετε στους εκπαιδευόμενους των διαφόρων σχολών. fefeli

Η Ελλάδα είναι μια τριτοκοσμική μπανανία και έχει μείνει πολύ πίσω στο συγκεκριμένο τομέα. Οι περισσότεροι ακαδημαικοί στην Ελλάδα δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί η εξέλιξη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει καμμιά επιτροπή για τη μετάφραση ή/και δημιουργία κανόνων ονοματολογίας ταξινομικών μονάδων τώρα που η κλαδιστική έχει ξεφύγει και έχει κάνει τον Λινναίο απολίθωμα. Θέλω να προβώ σε μεταφράσεις όρων όπως "eudicots" σε "ευδικοτυλήδονα" όπως υποδεικνύει η κοινή λογική, αλλά είμαι απλός φοιτητής ΤΕΙ, δεν έχω δικαιοδοσία να παράγω ταξινομικούς όρους κατα βούληση μόνο και μόνο επειδή η σύγχρονη βιβλιογραφία στην Ελλάδα πάσχει (ε ρε δώξα στους απογόνους του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου!) . Αν γνωρίζετε κάτι επίσημο θα σας παρακαλούσα να το λινκάρετε εδώ για να ξέρουμε που κινούμαστε.--Draco ignoramus sophomoricus 12:39, 9 Μαΐου 2010 (UTC)
http://www.biology.uoc.gr/courses/BIO102_zoologia/For%20website/08th%20Lecture.pdf

Τα eudicots είναι τα δικοτυλίδονα, όρος δόκιμος στην ελληνική βιβλιογραφία ταξινομικής--Nick Apostolakis 10:19, 11 Ιουνίου 2011 (UTC)