Συζήτηση:Συμμαχία της Δήλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πιστεύω ότι πρέπει το λήμμα να γίνει "Συμμαχία της Δήλου" και να αναφέρει ως εναλλακτικό όρο τη ΄Δηλιακή Συμμαχία΄ μέσα στο κείμενο για τη Συμμαχία. Οι περισσότεροι θα το αναζητήσουν ως Συμμαχία της Δήλου που είναι και πιο παλιός αλλά και πιο οικείος και συνηθισμένος όρος. Είναι ο δόκιμος όρος. Δεν ξέρω όμως πώς να μετατρέψω το λήμμα σε "Συμμαχία της Δήλου" χωρίς να προκαλέσω σύγχιση στα λήμματα -αγνοώ τον τρόπο ανακατεύθυνσης. Επί της ουσίας, δεν είναι λογικό να εξισώνουμε τη συμμαχία της Δήλου με του νεότερους και πιο λαϊκούς όρους "τηνιακό φυλαχτό" ή το "μυκονιάτικο μπαρ" ή το "συριακό λουκούμι" κ.λπ. Αν εντούτοις οι περισσότεροι θεωρούν τη 'δηλιακή συμμαχία' πιο σωστό όρο, ας μείνει. Ευχαριστώ.

Δεν είναι τίποτα, απλώς κάνεις μια μετακίνηση εμφανίζεται από πάνω, δίπλα στην καρτέλα ιστορικό (άκυρο αυτό, πρέπει να έχεις λογαριασμό για να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί κάποιος άλλος να το κάνει). Αλλά καλύτερα να περιμένεις λίγες μέρες μήπως υπάρχει κάποια αντίρηση για την αλλαγή του τίτλου. Εγώ πάντως δεν έχω κάποια αντίρρηση σε αυτό. Α, αυτή δεν λεγόταν και Πρώτη Αθηναϊκή, ή κάνω λάθος; VJSC263IO 07:19, 21 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Προσωπικά θα προτιμούσα το Α' Αθηναϊκή συμμαχία αλλά όλα λύνονται με ανακατευθύνσεις. Ετσι, τα Α' Αθηναϊκή συμμαχία, Δηλιακή συμμαχία, Συμμαχία της Δήλου θα δείχνουν στο ίδιο άρθρο. Σε ότι αφορά τα κεφαλαία στην αρχή κάθε λέξης, δεν είμαι και τόσο σίγουρος, θα το κοιτάξω αργότερα.--Dipa1965 07:50, 21 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Σχόλιο 21-2-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

7. Ποιες ήταν οι υποχρεώσεις των πόλεων-κρατών που συμμετείχαν στη συμμαχία ; Αναφορά: 194.63.202.38 09:19, 21 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Προστέθηκε, αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 11:52, 8 Μαρτίου 2018 (UTC)