Συζήτηση:Σκύλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Ταξινομοπλαίσιο[επεξεργασία κώδικα]

Θα αλλάξω το ταξομποξ με το τελευταίο από την αγγλική που έχω σχεδόν μεταφράσει. --Kupirijo 23:49, 18 Ιουλίου 2008 (UTC)

Πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Ερώτηση: υπάρχουν κτηνιατρικές πηγές για τα πολλά και ενδιαφέροντα που αναφέρει το άρθρο στο θέμα της διατροφής; Είμαι σίγουρος πως θα επηρεάσουν πολλούς κατόχους σκύλων και γι αυτο είναι αισθητή η έλλειψη επαληθευσιμότητας.--Dipa1965 21:10, 20 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Υπάρχει μια ταμπέλα-προειδοποίηση για τα άρθρα που περιέχουν ιατρικά θέματα και οδηγίες, που αφορά αποποίηση ευθυνών από μέρους της ΒΠ. Ίσως να "κολλά" και εδώ και γενικά σε περιπτώσεις σχετικές με την κτηνιατρική.

Καλή σκέψη. Θα το βάλω και θα δούμε αν υπάρχουν αντιρρήσεις.--Dipa1965 06:36, 21 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Συμφωνώ με την τοποθέτηση ταμπέλας - προειδοποίησης γιατί έτσι δεν θα δίνεται η εντύπωση ότι η υγεία των ζώων είναι κάτι απλό που μπορεί ο καθένας να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς να χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Χαϊδαριώτης (συζήτηση) 10:13, 5 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Είναι δυνατο να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες όπως ότι ο σκύλος δεν μπορεί να πέψει υδατάνθρακες, όπως το ρύζι, γιατι δεν έχει το ένζυμο αμυλάση? Γιώργος Αρβανίτης κτηνίατρος μικρώων ζώων.

Ετυμολογία του σκύλου.[επεξεργασία κώδικα]

Ευτμολογούμε την λέξη. ΣΚΥΛ + ΟΣ. Η συλλαβή ΟΣ είναι η πτωτική κατάληξη και αποβάλλεται για να έχουμε το θέμα ΣΚΥΛ. Έχομεν τήν συλλαβή ΣΚΥΛ εκ τοῦ Σ, Λ, Υ καί Κ.

Σ = S = Στίγμα = στερητικόν και επιτατικόν μόριον.

Λ = Το φυσικό φαινόμενον της διαστολής. εξάπλωση.

Υ = στέρηση

Κ = ψιλός χώρος. Ο γνωστός χώρος του ανθρώπου.

Οιονεῖ τήν Έλλειψη και επίταση εξαπλώσεως εν χώρω ανθρώπου καί συνεκδοχικά έχομεν το ζώον. Ο σκύλος και στερῆται και επιτάσει την εξάπλωση, ύπαρξή του εν τῷ χώρωι τοῦ ανθρώπου. Και είναι και δεν είναι κατοικίδιον. (όλοι οι σκύλοι δεν είναι κατοικίδια. Παν μέτρον άνθρωπος).Nestanaios 14:49, 22 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

ορολογία[επεξεργασία κώδικα]

η λέξη "ράτσα" είναι μετάφραση του αγγλικού "race" σωστότερη θα ήταν η χρήση του όρου "φυλή" που αποδίδει καλύτερα την έννοια του όρου "breed"

ο όρος "ράτσα" δεν χρησιμοποιείται στην ελληνική κυνολογική ορολογία.

Προτείνω λοιπόν την αντικατάσταση του "ράτσα" απο το "φυλή".

Σχόλιο 26-12-2014[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Προσθήκη εξωτερικού συνδέσμου. Αναφορά: skylos4you 77.49.12.162 14:39, 26 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Σχόλιο 14-12-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΓΕΥΣΗ. Αναφορά: 178.59.154.120 12:06, 14 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Σωστά, παράλειψή μας! Προστέθηκε και η γεύση με σχετική τεκμηρίωση. --Ttzavarasσυζήτηση 11:38, 26 Απριλίου 2017 (UTC)