Συζήτηση:Ραδιοχρονολόγηση άνθρακα-14

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Σε παρακαλώ μην βάζεις copy paste άρθρα χωρίς την άδεια του συγγραφέα τους. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την πολιτική της Βικιπαίδειας--Kalogeropoulos 19:10, 9 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Η άδεια του συγγραφέα υπάρχει. Μπορείς να τη δεις στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας από την οποία επικόλλησα. ΣΤη διεύθυνση: http://www.oodegr.com γράφει κάτω - κάτω: Η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή τών άρθρων που γράφτηκαν από μέλη τής ΟΟΔΕ, επιτρέπεται ελεύθερα, αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν, και να αναφέρεται η πηγή τους.

Ως μέλος της ΟΟΔΕ, γνωρίζω τους συγγραφείς των άρθρων.

Οκ. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ωστόσο, τα άρθρα στην Βικιπαίδεια υφίστανται αλλαγές--Kalogeropoulos 19:26, 9 Νοεμβρίου 2005 (UTC)


Δεν πειράζει για τις αλλαγές. Για την περίπτωση της Βικιπαίδεια υπάρχει εξαίρεση. Είναι από τη φύση της έτσι η μορφή της Βικιπαίδεια, που δεν γίνεται διαφορετικά. Ο σκοπός είναι να διαχυθεί η πληροφόρηση, και όχι να κρατάμε "στεγανά". Η γνώση είναι αγαθό που πρέπει να είναι ελεύθερο σε όλους. Θα προσπαθήσω να διατηρήσω τα θέματα που βάζω σωστά. Και αν κάποιος μας διορθώσει (ή συμπληρώσει κάτι) και έχει δίκιο, θα ζητήσω να αλλαχθούν και στην ιστοσελίδα μας. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα γι' αυτό; Άλλωστε το ζήτημα είναι διπλής κατεύθυνσης. Και εγώ ωφελούμαι από αυτά που διαβάζω εδώ.


Το άρθρο αναφέρεται αποκλειστικά στον άνθρακα 14 αλλά η ραδιοχρονολόγηση είναι μια γενικότερη μέθοδος χρονολόγησης με βάση τις ραδιενεργές διασπάσεις διαφόρων στοιχείων. --Dada 20:02, 9 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Κάπως έτσι, αλλά όχι ακριβώς. Η χρήση άλλων στοιχείων συνιστά και διαφορετικές μεθόδους.--Kalogeropoulos 20:19, 9 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Η μέθοδος για κάθε ραδιενεργό στοιχείο είναι σαφέστατα διαφορετική, ωστόσο ο στόχος είναι κοινός: Ο προσδιορισμός της ηλικίας του δείγματος. --Ttzavaras 22:01, 2 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Διάσπαση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα είχα να προτείνω τη διάσπαση (διαχωρισμό) του λήμματος σε περισσότερα, καθώς ο όρος "ραδιοχρονολόγηση", όπως λέει ο Kalogeropoulos - και σωστά - πιο πάνω αναφέρεται σε όλες τις μεθόδους, ενώ το λήμμα αυτό μόνο στη ραδιοχρονολόγηση με τον 14C. --Ttzavaras 13:26, 18 Μαρτίου 2009 (UTC)