Συζήτηση:Πυρηνική Ιατρική

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ιατρική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Σχόλιο 30-9-2023[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Τα ραδιοϊσότοπα που χρησιμοποιεί η πυρηνική ιατρική εκπέμπουν ακτινοβολία γ και β ταυτόχρονα.

Θα πρέπει να γίνει αλλαγή ως εξής : Τα ραδιοϊσότοπα που χρησιμοποιεί η Πυρηνική Ιατρική εκπέμπουν είτε μόνο ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία γ (για διαγνωστική απεικονιστική χρήση, π.χ Tc-99m) είτε ταυτόχρονα ακτινοβολία γ και σωματιδιακή ακτινοβολία β (για διαγνωστική και θεραπευτική χρήση) ή μόνο β σωματιδιακή ακτινοβολία (μόνο για θεραπευτική χρήση). Σπανιότατα και μόνο για θεραπευτική χρήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η σωματιδιακή ακτινοβλία α (πχ με Ράδιο-223 για οστικές μεταστάσεις Αναφορά: Νικόλαος Καρατζάς , Ομότιμος Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής ΑΠΘ 2A02:587:5408:575A:1523:90CB:FAE5:4C1A 11:44, 30 Σεπτεμβρίου 2023 (UTC)[απάντηση]