Συζήτηση:Πετρελαϊκή κρίση του 1973

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Δημιούργησα αυτό το άρθρο με μετάφραση του αγγλόφωνου αντίστοιχου, όπως αυτό εμφανιζόταν την 05/04/2014. Η εργασία, αν και αρκετά ώριμη ώστε να παρουσιαστεί στους αναγνώστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, είναι σε εξέλιξη. Για τη διευκόλυνση κάθε συνεισφοράς, καταγράφω κάποιες σημειώσεις μεταφραστή:

  • Οπωσδήποτε υφίστανται ζητήματα αφύσικου ύφους ή αστοχιών στις μεταφραστικές επιλογές.
  • Το πρωτότυπο άρθρο έχει κάποια προβλήματα, τόσο στην έλλειψη προσανατολισμού ως προς τις βασικές πληροφορίες που παρέχει, όσο και στις επιμέρους διατυπώσεις.
  • Η οπτική γωνία του άρθρου είναι αισθητά αμερικανική (ΗΠΑ), κάνοντας αναγκαίο τον μελλοντικό εμπλουτισμό του με πληροφορίες σχετικά με την ελληνική εμπειρία από την κρίση του 1973 που πραγματεύεται.
  • Λείπουν οι εσωτερικοί σύνδεσμοι - προς το παρόν φυσικά.
  • Μετέφερα αυτούσιες τις αναφορές στις πηγές, για τις οποίες δεν έχω προσωπική αντίληψη.
  • Η μετάφραση (προσπάθησα να) είναι πιστή στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του κειμένου. Σε μερικά σημεία, ωστόσο, προτίμησα μια πιο ελεύθερη απόδοση, κατά το δυνατόν χωρίς αλλοίωση των πληροφοριών.
  • Αφαίρεσα μόνο τα σημεία εκείνα που το κείμενο παρουσίαζε σημαντικές εσωτερικές αντιφάσεις από πρόταση σε πρόταση, καθώς επίσης και κάποια περιπτωσιολογία σχετικά με τα μοντέλα των αυτοκινήτων. Ως προς το τελευταίο, ίσως απαιτείται περαιτέρω συρρίκνωση των παρεχόμενων πληροφοριών (που άλλωστε πάσχουν από έλλειψη πηγών).
  • Ενδεχομένως υπάρχουν προβλήματα στην ορολογία της οικονομικής επιστήμης.
  • Υπάρχει μια ασυνέπεια στη χρήση κάποιων σημείων στίξης.

Patsis (συζήτηση) 18:19, 10 Απριλίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Κάποιος καλός άνθρωπος να προσθέσει και τους συνδέσμους προς τα άλλα, πλην αγγλόφωνου, άρθρα, γιατί εγώ με τον νέο τρόπο προς το παρόν δεν μπορώ.Patsis (συζήτηση) 18:22, 10 Απριλίου 2014 (UTC)[απάντηση]