Συζήτηση:Περιγραφικά βοτανολογικά ονόματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

υπάρχει πηγή για το Leguminosae=Χεδρωπά? Έχω επαληθεύσει έμμεσα ότι νομίζω είναι Leguminosae=Fabaceae=Ψυχανθή--ワナカリ 18:23, 27 Ιουλίου 2011 (UTC)

Σύμφωνα με τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια τα ψυχανθή αναφέρονται ως Papilionaceae. Σύμφωνα όμως με την διεθνή σύμβαση ονοματοδοσίας, όπως αναφέρεται εδώ, από το ΥΠΕΚΑ (pdf) έχεις απόλυτο δίκιο--Ttzavarasσυζήτηση 18:45, 27 Ιουλίου 2011 (UTC)

Ναι σωστά το λέει η ΜΕΕ, αλλά όχι θεωρητικά 100% σωστά συμφ με en:Faboideae η Papilionaceae είναι άλλο όνομα για τα Faboideae που είναι υποκατηγορία των Fabaceae. Πιθανά και το Χεδρωπά είναι άλλο ένα συνώνυμο του ψυχανθή. Χαμός γίνεται, δύσκολα βγαίνει άκρη!--ワナカリ 19:01, 27 Ιουλίου 2011 (UTC)

Η ΜΜΕ δεν αναφέρει καθόλου το λήμμα "χεδρωπά"... Όντως γίνεται χαμός με 100000 βιολόγους, ταξινόμους και δε συμμαζεύεται να προσπαθούν να φτιάξουν, χωρίς συντονισμούς, ενιαίο σύστημα ονοματοδοσίας. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν δημιουργείται ένας διεθνής και αναγνωρισμένος οργανισμός όπως η IUPAC για να μπει επιτέλους κάποια τάξη στην ονοματοδοσία. --Ttzavarasσυζήτηση 19:13, 27 Ιουλίου 2011 (UTC)