Συζήτηση:Παύλος Κουρούπης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Σχόλιο 21-7-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Μου έδωσε φιλική κατάθεση ο αγγελιαφόρος του και μέλος της ομάδας διοίκησης δεκανέας ,Αντρέας κόκκινος . στις 22-07-1974 οταν εσπάσε η γραμμή άμυνας ο κ.Κουρούπης μας διέταξε (ομάδα διοίκησης ) η οποία αποτελείτο από τον υποφαινόμενο ως αγγελίαφόρο, τον Κονναρή,ως ασυρματιστή, τον οδηγό του και τον υπασπιστή του δάσκαλο στο επάγγελμα εξ Ελλάδος ανθυπολοχαγό Πλετσα να ανέβουμε γρήγορα στο αυτοκίνητο για να ειδοποιήσουμε τους στρατιώτες που υποστήριζαν το 251Τ.Π να οπισθοχωρήσουν. Το τάγμα ήταν στο δρόμο προς την Κερυνεια. Ενώ οδηγός έτρεχε μέσα στα χωράφια σε λίγη απόσταση πριν τον δρόμο ο Κουρουπης φώναξε στο οδηγό άρματα κάτω από το αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή περνούσαν τα Τουρκικά άρματα με κατεύθυνση προς την Κερυνεια. Σταμάτησε ο οδηγός και πετάχτηκε από το αυτοκίνητο. Ο Κονναρής άφησε τον ασύρματο και του έδωσε το πιστόλι του ο Πλετσας. Μπήκαμε σε ένα περιβόλι Φαίνεται ότι τα άρματα δεν μας είδαν .Μετά αφού βγήκαμε από το περιβόλι μπήκαμε σε μια ποταμοσια κρυφτήκαμε σε μια σιηνιά (θάμνος ) Δεν θα ξεχάσω ειλικρινά την στιγμή που μου είπε ο Πλετσας "τώρα τελιώσαμε και εγώ που βρήκα το θάρρος να του πω "θα γλιτώσουμε" Μετά από λίγο ακούμε θόρυβο στρέφονται τα όπλα πάνω μας και κάποια φωνή να λέει ακίνητοι. Τότε εκείνη την στιγμή φωνάζει ο Κουρουπης , κύριε Κατούντα εμείς είμαστε...χαράλαμπος καραγιάννης συμληρώνω εκει στην ποταμοσιά η αργάκι η με οψη χαράδρας οι αντρες του υπολαγού Νικόλα κατουντα ,που πρεπει να αναφαιρω ηδει ελαβαν διαταγη αυτοδιαλυσης απο τον εκτελοντα χρεη διοικητη της 33 Μ.Κ .Μαντζουρατο ,εντοπισθηκαν απο τούρκους διεξήχθη μάχη με κύριους μαχητες τους καταδρομεις του κατουντα ,ομως τελικά η υπεροπλία του εχθρου υποχρεωσε ολους σε οπισθοχώρηση μέσα σε καταλλειμένο εδαφος ,μάρτυρες πολλοί αλλα μέχρι σήμερα 21-07-2017 ,εξακολουθουν να αγνοουνται τοσον ο νικολας κατουντας οσον και ο παυλος κουρουπης Αναφορά: χαραλαμπος καραγιαννης , 1974 επιστρατος καταδρομεας της 32 μοιρας καταδρομων κυπρου 93.109.21.3 15:58, 21 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Δεν μπορούν να προστεθούν γεγονότα που προκείπτουν από προσωπικές μαρτυρίες και όχι από πηγές. Αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 09:54, 23 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]