Συζήτηση:Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου ανδρών 1974

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Προβληματισμοί.[επεξεργασία κώδικα]

Α)*https://www.youtube.com/watch?v=X44rhvInYB8 στο 5.38....

Β)*http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=12&db=3&da=1974

κάτω κάτω αριστερά στη σελ.11

Γ)*http://www.segas.gr/files/2017/Entries/prokirixi_anomalos.pdf?lbisphpreq=1

Δ)*http://www.runningnews.gr/item.php?id=13952

Πάντα με προβλημάτιζε ο τρόπος ανάδειξης πρωταθλητή συλλόγου στον ανώμαλο δρόμο εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του αθλήματος.Ένας και μοναδικός αγώνας,πολλές κατηγορίες(ηλικιακές)μαζί,καθαρά ατομικό άθλημα ακόμα και στο ομαδικό(π.χ,ο 1ος,ο 10ος και ο 25ος αθλητής του ιδίου συλλόγου συγκέντρωναν 36 βαθμούς και έπαιρναν τον τίτλο.Την συνεργασία του 1ου όμως με τον 10ο και τον 25ο,δεν μπορώ να την αντιληφθώ).
Ας δούμε όμως τα δεδομένα:
  • στο Α)ο εκφωνητής λέει:Πρωταθλητές το ΑΓΡΙΝΙΟ και ο ΠΑΟΚ.
  • στο Β)Η ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ γράφει:1ο το Αγρίνιο με 4 νίκες(1α ατομική,3 ομαδικές)σε όλες τις κατηγορίες ανδρών και 1ος ο ΠΑΟΚ στις γυναικείες κατηγορίες με 1 ατομική και 2 ομαδικές.
  • στο Γ)Είναι οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ(άρθρα 6,7,8)όπου περιγράφονται οι τρόποι βαθμολόγησης,αξιολόγησης και η απονομή επάθλων στον ανώμαλο δρόμο.
  • στο Δ) για το 2013 μας δίνει την συνολική αξιολόγηση των σωματείων σε όλα τα αγωνίσματα μαζί.
Τα λήμματα της ΒΠ αναφέρουν ως πρωταθλητές ελλάδος μόνο την ανώτερη κατηγορία ανδρών και αντίστοιχα των γυναικών.Βέβαια γίνεται αναφορά(ξεχωριστή) και στους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών.

η θέση μου
Θεωρώ ότι ο πρωταθλητής σύλλογος του ανωμάλου δρόμου καθ' έτος αναδεικνύεται είτε από την βαθμολόγηση όλων των αγωνισμάτων ανδρών και γυναικών(ξεχωριστά για κάθε φύλο)είτε βάση νικών σε κάθε κατηγορία(σε ατομικά και ομαδικά).
Μπορεί να έχω λάθος.Αν έχω δίκιο τα λήμματα πρέπει να αλλάξουν.Δεν ξέρω.Θα ήθελα να βοηθήσουν κι άλλοι χρήστες με νέα στοιχεία και απόψεις ώστε να κάνουμε το σωστό.

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 07:12, 13 Μαρτίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Αν ίσχυαν τοτε αυτα που λεει η φετεινη προκήρυξη, θα μπορουσε ο ΠΑΟ να ειναι 1ος στο ανδρων ακόμα και με συμμετοχη μόνο 3ων αθλητων του που πηραν τις θεσεις 11-12-13 συνολο 36 β. ενω πχ ο ΑΟ Χαλκιδικής ειχε 20 αθλητες αλλα πηραν την 1η θ και μετα την 50η την 60η και την 100η κοκ και ειχε συνολο 111 β. Το Δ) που παραθετεις για το 2013 ειναι "τμημα" του συνόλου της αξιολόγησης των συλλόγων για το 2013 που το βλεπουμε εδω: http://www.segas.gr/index.php/el/clubs/marking/marking-2013 . Επιβραβευση για συλλογους που εχουν πολλους αθλητες σε πολλα αθληματα-διοργανωσεις του ΣΕΓΑΣ χωρις απαραιτητα να κανουν πρωταθλητισμό...

Για τα Α) και Β) θα πρέπει να βρεθούν στοιχεία οτι γινόταν άθροισμα των νικών σε κάθε κατηγορία για την αναδειξη επισημου πρωταθλητή συλλόγου και οχι 8 πρωταθλητων στις διαφορες κατηγορίες (που τις αναφερει και το αρθρο της Μακεδονίας) και οχι «εφευρεση» των δημοσιογράφων. --DrSpiros συζήτηση 13:42, 15 Μαρτίου 2017 (UTC)[απάντηση]