Συζήτηση:Παγκόσμιος Ιστός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 23:30, 24 Αυγούστου 2009 (UTC)

Περιεχόμενο[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω πως είναι λάθος το περιεχόμενο. Ο παγκόσμιος ιστός χρησιμοποιεί το http. Εδώ φαίνεται πως ο παγκόσμιος ιστός είναι όλα τα δίκτυα του κόσμου, δηλαδή το διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα ο παγκ. ιστός είναι ένα κομμάτι του διαδικτύου.--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 22:37, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Το διαδίκτυο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολα, άρα δεν είναι όλα τα δίκτυα του κόσμου. Ο παγκόσμιος ιστός νοείται ως το καθολικό δίκτυο. Από αυτήν την άποψη το διαδίκτυο είναι μέρος του παγκόσμιου ιστού. Σε κάθε περίπτωση αν έχεις κάποια πηγή που να διευκρινίζει τους όρους προχώρα στις αλλαγές. --Πeriερgοs 06:59, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)


Φαντάσου 100 μόνο δρομολογητές σε όλο τον κόσμο να επικοινωνούν με eigrp. Τα 10 αυτόνομα συστήματα που θα τους χωρίσουμε αν συνδεθούν τότε αποτελούν το διαδίκτυο. Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν και ospf, rip, bgp, is-is κτλ. που συνδέουν τους δρομολογητές. Μετά αν προχωρήσουμε στα πακέτα, θα δούμε mac,ip,tcp,udp,http,smpt,pop,ftp,rtp,snmp,icmp και όλα αυτά κινούνται στο διαδίκτυο. Άρα αυτό χρησιμοποιεί όλα τα πρωτόκολλα συνδέοντας όλα τα δίκτυα. Ο παγκόσμιος ιστός είναι το http, γι' αυτό και γράφεις www, κατά συνέπεια είναι μέρος του παγκοσμίου ιστού το διαδίκτυο. --ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 10:59, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Πολύ σωστά, ο Παγκόσμιος Ιστός είναι τμήμα - σωστότερα υπηρεσία - (μπορεί να είναι το μεγαλύτερο, αλλά παραμένει τμήμα) του Διαδικτύου. Το Διαδίκτυο προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, όπως το e-mail, το Telnet, το IRC, το FTP, που λειτουργούν ανεξάρτητα από τον Ιστό, άσχετα αν παρέχονται ΚΑΙ μέσω ιστού. --Ttzavarasσυζήτηση 11:09, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Συμφωνώ απολύτως... Τι θα γινει με το περιεχόμενο;--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 11:17, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

"χρησιμοποιεί συγκεκριμένη ομάδα πρωτοκόλλων επικοινωνίας, γνωστή ως "http""
Το http είναι ένα πρωτόκολλο ανωτέρου επιπέδου εφαρμογών. Άρα να αλλάξουμε την έκφραση ως εξής: χρησιμοποιεί το http(HyperText Transfer Protocol). Ως υπερκείμενο(αγγλ.hypertext) καλούμε τις ιστοσελίδες και το ιδιαίτερο στον παγκόσμιο ιστό είναι η μεταξύ τους σύνδεση, γεγονός που επιτρέπει την μεταφορά(αγγλ.transfer) μας από τη μια σελίδα στην άλλη; Ή μπορούμε να περιγράψουμε όλο το πακέτο (mac-ip-tcp-http)--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 15:09, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)