Συζήτηση:Οπτικό τηλεσκόπιο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αποτίμηση Αστρονομίας Αυτό το λήμμα ξεκίνησε ή αναπτύχθηκε ή απλά είναι αντικείμενο της Επιχείρησης «Aστρονομία».
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Συστήματα στήριξης[επεξεργασία κώδικα]

Έτσι όπως αναφέρονται τα συστήματα στήριξης δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για μηχανισμούς στήριξης των τηλεσκοπίων, αν αυτό εννοείται είναι λάθος. Η διάκριση αφορά τα σημεία αναφοράς όπου βασίζεται η λειτουργία του κάθε τύπου. Έτσι αυτών που βασίζονται, έχουν σημείο αναφοράς, τον ουράνιο ισημερινό λέγονται ισημερινά, εκείνα που έχουν τον μεσημβρινό, μεσημβρινά και εκείνα που λαμβάνουν υπόψη το αζιμούθιο ουρανίου σώματος, αζιμουθιακά. Πιθανώς η "στήριξη" να προέρχεται από μετάφραση.--Templar52 19:10, 4 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Είναι συστήματα στήριξης γιατί με αυτά μπορείς να στηρίξεις και άλλα όργανα, π.χ. αστρονομικά κυάλια ή κάμερες ή ακόμη και φωτοβολταϊκά. Μετέτρεψα την διάκριση με βάση το βιβλίο Nightwatch του Terens Dickinson. Λάθος είναι να χαρακτηρίζονται τα τηλεσκόπια έτσι. Κανονικά τα συστήματα στήριξης δεν θα έπρεπε να αναφέρονται καν σε αυτό το άρθρο. --Dead3y3 23:35, 4 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)