Συζήτηση:Οικόσιτος χοίρος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Όνομα του άρθρου[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι το όνομα του άρθρου θα έπρεπε να είναι Χοίρος και το Γουρούνι να συμπεριλαμβάνεται μέσα στο άρθρο ως το κοινό όνομα του ζώου. Το ίδιο και για το Άλογο να αλλαχτεί σε Ίππος.--DimTsi 19:47, 7 Μαρτίου 2008 (UTC)

Νομίζω οτι το χοίρος είναι πιο δόκιμος όρος. Για το άλογο δεν ξέρω. Αν δεν υπάρχει αντίρρηση...--Diu 20:51, 7 Μαρτίου 2008 (UTC)

Αντίστοιχο Αγγλικό άρθρο[επεξεργασία κώδικα]

Ως αντίστοιχο άρθρο στην Αγγλική Wikipedia εμφανίζεται το Domesticated pig. Μήπως θα έπρεπε ο χοίρος να αντιστοιχιστεί με το Pig;--NNeilAlieNN 15:03, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

To pig (χοίρος) αναφέρεται σε όλα τα ζώα του γένους Συς (Sus), ενώ, όπως φαίνεται, το εδώ άρθρο αφορά το υποείδος Sus scrofa domesticus. Ίσως απλά να έπρεπε να μετονομαστεί αυτό εδώ κάπως. VJSC263IO 15:15, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Μόλις το πρόσεξα και πήγα να διορθώσω αυτό που έγραψα αλλά μπήκαμε ταυτόχρονα κι έγινε σύγκρουση επεξεργασιών... Λογικά θα 'πρεπε να μετονομαστεί σε Οικόσιτος ή Εξημερωμένος χοίρος και να δημιουργηθεί άλλο άρθρο (όταν κάποιος φιλοτιμηθεί) με τον τίτλο Χοίρος αντίστοιχο του Αγγλικού Pig. Στην αρχή αναφέρεται πως ο αγριόχοιρος είναι πρόγονος του οικόσιτου χοίρου, ο οικόσιτος χοίρος δε, ταυτίζεται με τον τίτλο Χοίρος του άρθρου και φαίνεται σα να είναι ο αγριόχοιρος πρόγονος του χοίρου ενώ είναι υποείδος του--NNeilAlieNN 15:54, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)