Συζήτηση:Νετρόνιο

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.


Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Τί σημαίνει η τελευταία φράση ίσες με ένα μέρος στα (9±5)×10-5; --Dada 16:54, 14 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αδυνατώ να καταλάβω αλλά μάλλον το πρόβλημα δημιουργείται αφενός λόγω μετάφρασης που δεν αναφέρει την πλήρη παράγραφο από το Neutron, αφετέρου ενδεχομένως λόγω ελλιπούς περιγραφής στο αγγλικό:
The antineutron is the antiparticle of the neutron. It was discovered by Bruce Cork in the year 1956, a year after the antiproton was discovered.
CPT-symmetry puts strong constraints on the relative properties of particles and antiparticles and, therefore, is open to stringent tests. The masses of the neutron and antineutron are equal to one part in (9±5)×10^-5.
Επίσης δεν καταλαβαίνω, όντας και άσχετος από επιστήμες, αυτό το (9±5)×10^-5 τι πράμα είναι. Αν ξέρει κάποιος ας διευκρινίσει. --theKay 18:29, 14 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Καταρχάς, η μετάφραση έγινε όσο πιο κοντά στο προτότυπο και όντως το αγγλικό κείμενο στο σημείο αυτό δεν είναι το πλέον καθαρό. Αποφάσισα να μη συμπεριλάβω τα της CPT συμμετρίας αλλά άθελα μου έγινε ακόμα (συν και λίγη απροσεξία) χειρότερο. Πιστεύω πάντως μετά την τελευταία διόρθωση να μην υπάρχει πρόβλημα. Το νούμερο στο προτότυπο πιστεύω εννοεί ποσοστό. Klidge 20:41, 14 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Ναι είναι πολύ πιο σαφές τώρα... Αυτή η CPT συμμετρία ποτέ δε μου έκατσε καλά! Να καταργηθεί μαζί με τις ανισότητες Bell! --theKay 21:14, 14 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]