Συζήτηση:Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αν το άρθρο δεν είναι κατά λέξιν αντιγραφή από τον Συναξαριστή, γιατί είναι γραμμένο σε πολυτονικό; Η πολιτική ορίζει σαφώς ότι το πολυτονικό χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για την μεταφορά κειμένων συντεταγμένων σε αυτό και όχι ως γλώσσα των άρθρων. --Ttzavarasσυζήτηση 21:17, 16 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Πρόσφατες αλλαγές - Παρατηρήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή παρατηρώ ορισμένες αλλαγές στη σελίδα, ας μου επιτραπεί να κάνω δύο παρατηρήσεις:

Ο Νεομάρτυρας Γεώργιος δεν είναι Νέος Μάρτης (Ο νέος τρίτος μήνας του χρόνου)είναι Νεομάρτυς=Νεομάρτυρας (Βλέπε ενδεικτικά Τεγόπουλος Φυτράκης, Ελληνικό Λεξικό). Όσον αφορά την υμνολογία, τόσο ανήμερα της εορτής του Αγίου στη γενέτειρά του παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου, όσο και σήμερα στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Θεσσαλονίκης, όπου σε αρτοκλασία οι Αγιωργίτες της Θεσσαλονίκης τιμήσαμε τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, αλλά και ανέκαθεν ψάλονται και οι δύο εκδοχές του ύμνου. Με εκτίμηση, Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Θεσσαλονίκη Κατοικούντων Αγιωργιτών Γρεβενών Θεσσαλονίκης "Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος" Edrosos (συζήτηση) 05:41, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Σας ευχαριστούμε για την παρέμβασή σας και πολύ σωστά επισημάνατε την δεύτερη εκδοχή. Θα κοιτάξω αν το ορθογραφικό λάθος έγινε από κάποιο αυτόματο λογισμικό. Επειδή η επαληθευσιμότητα είναι σημαντική στην βικιπαίδεια και για να είναι πιο αξιόπιστο το λήμμα, θα μπορούσατε να γράψετε κάτω από την ενότητα == Πηγές == μια βιβλιογραφική πηγή, όπως ένα βιβλίο ή μια ιστοσελίδα, με το δεύτερο απολυτήκιο; Ευχαριστώ και καλή σας μέρα.Vagrand (συζήτηση) 11:40, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Το δεύτερο απολυτίκιο υπάρχει καταγεγραμμένο σε ήδη καταχωρημένη πηγή στο λήμμα (βλέπε: Σ. Φ. Σαράντης, Ο Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος, Κοζάνη). Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Edrosos (συζήτηση) 19:28, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)