Συζήτηση:Νίκος Κιτσίκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χρειάζομαι βοήθεια για να βάλω μία φωτογραφία του Νίκου Κιτσίκη που βρήκα στις εικόνες του Google για ένα άρθρο που γράφω με τίτλο Νίκος Κιτσίκης. Παρακαλώ να μου εξηγήσετε πως να κάνω. Λέων

Έχω δική μου φωτογραφία της προτομής του Νίκου Κιτσίκη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Θέλω να την βάλω στο άρθρο. Πως πρέπει να ενεργήσω; Λέων--Λέων 05:51, 13 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Σίγουρα δεν υπάρχει copyright του Ριζοσπάστη για το άρθρο της βιογραφίας του Νίκου Κιτσίκη γιατί ο Γιώργος Πετρόπουλος "αντέγραψε" ο ίδιος από τα 10 έργα πού έχω σημειώσει στην βιβλιογραφία μου. Περιμένω λοιπόν οδηγίες. Και ένα λαθάκι : η γυναίκα του Νίκου Κιτσίκη, η Μπεάτα Πετυχάκη, βαπτίσθηκε Μερόπη καί όχι Μαριάνθη όπως εσφαλμένα είχε γράψει ο Λεωνίδας Δρανδάκης. Λέων--174.92.87.156 14:18, 13 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)--174.92.87.156 14:18, 13 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Αγαπητέ Vagrand, Η Μπεάτα Πετυχάκη-Κιτσίκη λέγει τα εξής : "γιατί με λέγανε και Μερόπη. Μπεάτα ήτανε από το σόι της μάνας μου"(σελίδα 11,του βιβλίου Νίκος Κιτσίκης, ο επιστήμονας, ο άνθρωπος, ο πολιτικός, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, 1986). Εντάξει θα ξαναγράψω το άρθρο με δικά μου λόγια. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Λέων--Λέων 16:12, 13 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Αγαπητέ Vagrand, ζητώ την βοήθειά σας επειδή δεν έχω πείρα με το ανέβασμα φωτογραφιών. Είδα ότι έπρεπε να καταφύγω στο αμερικανικό Commons Help Desk κι εκεί ἐμπλεξα με κάποιον Martin ο οποίος και με ύβρισε ότι ήμουν κλέφτης! Επειδή στο Google images όλες οι φωτογραφίες της οικογενείας Κιτσίκη ανήκουν στο Ιδρυμα Δημήτρη Κιτσίκη (βλ. www.idkf.gr) ενόμιζα ότι μπορούσα να τα πάρω απ΄ευθείας από το Google αφού αν υπάρχει κλέφτης αυτό ειναι το ίδιο το Google που ιδιοποιείται όλες τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Φυσικά στην Ελλάδα δεν έχουν αυτήν την εμμονή στο copyright και έτσι πέφτουν θύματα του Google. Όλες οι φωτογραφίες είναι δικές μας. Για το άγαλμα στο Ηράκλειο έχουμε πολλές φωτογραφίες που βγάλαμε οι ίδιοι αλλά πράγματι μπορεί αυτή η συγκεκριμένη που χρησιμοποίησα να ήταν κατά λάθος κάποιου άλλου. Το ό,τι στην άρχή εζήτησα να πάρω φωτογραφίες από το Google ήταν επειδή ήξερα ότι όλες ή σχεδόν όλες ήταν δικές μας. Σας παρακαλώ πολύ να με βοηθήσετε να βρώ το δίκιο μου γιατί τώρα ο Martin, με το έτσι θέλω ισχυρίζεται ότι όλες οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν. Άσε που είναι ντροπή να με λέει και κλέφτη! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.--Λέων 03:20, 17 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Αγαπητέ Vagrand, ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις τις οποίες και ακολούθησα. Για τον Δημήτρη Κιτσίκη γνωρίζω ότι είναι φανατικά Έλληνας και δεν θα εδέχετο ποτέ να προσθέσει στην ελληνική του ιδιότητα καμμία άλλη. Αν και έχει άλλες δύο εθνικότητες εκτός της ελληνικής (είναι συνάμα γάλλος υπήκοος και καναδός υπήκοος) παρουσιάζεται παντού και πάντα, στα συνέδρια και αλλού μόνον ως Έλληνας. Συνεπώς ούτε Ελληνοκαναδός ούτε Ελληνογάλλος. Φιλικά,--Λέων 19:50, 23 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Οκ,και εγώ αισθάνομαι περισσότερο Έλληνας παρά Καναδός, απλά πρότεινα να σημανθεί με μια ακόμα κατηγορία εφόσον είχε καναδικοί υπηκοότητα.Με ενδιαφέρει γιατί αν θα δεις στη "επεξεργασία" του αμμοδοχείου μου θα γράψω άρθρο γενικα για τους Ελληνοκαναδούς.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 19:57, 23 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Εντάξει, μπορείς να τον συμπεριλάβεις και μεταξύ των Ελληνοκαναδών--Λέων 20:15, 23 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Σε παρακαλώ Vagrand να με βοηθήσεις να ανεβάσω στο άρθρο Dimitri Kitsikis που υπάρχει στα τουρκικά την φωτογραφία που είναι τώρα σε ελεύθερη χρήση, αυτήν που ο Δημήτρης Κιτσίκης κάθεται στο γραφείο. Προσπαθώ αλλά παραμένει με κόκκινα γράμματα.Πήγαινε εκεί και δες τι έχω κάνει--Λέων 07:12, 24 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Είδα ότι σωστά μπήκες στο τουρκικό άρθρο Dimitri Kitsikis, για να εμφανισθεί η δεύτερη φωτογραφία, αυτήν που έχω ανεβάσει στο ελληνικό άρθρο Δημήτρης Κιτσίκης, δηλαδή αυτήν που μόλις προ ημερών εδόθη η άδεια για ελεύθερη χρήση, αυτήν που τον δείχνει στην Άγκυρα το 1990 καθισμένο μπροστά σε ένα γραφείο. Δεν ξέρω γιατί άλλαξες τα πίξελ από 437χ626 γραμμένα στην φωτογραφία του ελληνικού άρθρου στα 250, αλλά και πάλι η φωτογραφία έμεινε απλώς γραμμένη με κόκκινο χωρίς να εμφανισθή. Μπορείς λοιπόν νὰ προσθέσεις, κάπου στη μέση αυτήν την φωτογραφία, χωρίς να αφαιρέσεις την πρώτη που τον δείχνει με τα βιβλία πίσω; Ευχαριστώ πολύ--Λέων 12:17, 24 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Vagrand,σου άφησα μήνυμα στην προσωπική σου σελίδα. Λέων--Λέων (συζήτηση) 16:13, 4 Ιουλίου 2012 (UTC)