Συζήτηση:Νίκος Δήμου

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πολύ καλή δουλειά για τον εξαιρετικό Νϊκο Δήμου! Εύγε!

--Pvasiliadis 5 Ιουλίου 2005 19:00 (UTC)

apo pote egine o pio epituximenos ellinas blogger?[επεξεργασία κώδικα]

Tote o pitsirikos, i psilikatzou, k to press gr ti einai?

ζητώ προσωρινή προστασία του άρθρου.*Αλέξανδρος 19:55, 4 Αυγούστου 2008 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ απόλυτα. Κατα την γνώμη μου πρεπει να θεωρηθεί "φτηνή λογοτεχνία" (παρακαλώ πηγές και κριτικές σοβαρών ελληνων κριτικων για το εργο του. Βεβαια θελει προσοχή να μη αποκλειστεί για λόγους καθαρά ιδεολογικούς (στήριξη νεοφιλελευθερων ιδεών και λατρεία της Δύσης, και ιδιαίτερα της Γερμανίας) και για την άκρατη υπεροψία του, ελιτισμό του.

Ο κ. Δήμου εχει 2 ιστοσελίδες στην doncat βρήκα την εξης τοποθέτηση του σε θέματα κριτικής: Thursday, April 24, 2014

"Τι ΔΕΝ είμαι (22 διαψεύσεις) ..... Παρόλο που βιοπορίζομαι από την δημοσιογραφία, ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου τόσο δημοσιογράφο, όσο συγγραφέα βιβλίων.

ΔΕΝ την κοπάνησα από τη θητεία. 26 μήνες υπηρέτησα στο Ναυτικό.

ΔΕΝ υπήρξα χουντικός. Το περί διορισμού μου τότε σε μία επιτροπή (που κυκλοφορεί) αφορά εκστρατεία για την προώθηση ελληνικών προϊόντων που έγινε με όλη τη εκλεγμένη διοίκηση της Ένωσης Διαφημιστικών Επιχειρήσεων, χωρίς αμοιβή. Ήμουν γενικός γραμματέας. Τα έχω γράψει με λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία μου.

Σε όλη μου τη ζωή ΔΕΝ έχω πάρει ούτε αξίωμα, ούτε δραχμή, από το Κράτος.

ΔΕΝ έχω τίτλους. Είμαι απόφοιτος γυμνασίου (νυν Λυκείου). Η διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου ολοκληρώθηκε, αλλά αναγκάστηκα να την εγκαταλείψω. Εκδόθηκε εικοσιπέντε χρόνια μετά, στα ελληνικά. Μιλάω και γράφω τρεις γλώσσες καλά, όμως ΔΕΝ έχω πτυχία.

ΔΕΝ είμαι, ούτε υπήρξα, πράκτωρ των Αμερικανών, των Σκοπιανών, των Γερμανών ή των Τούρκων. (Αν ήμουν πράκτωρ των Τούρκων, ΔΕΝ θα έφτιαχνα το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»).

ΔΕΝ είμαι Εβραϊκής καταγωγής (γράφτηκε κι αυτό), ούτε μασόνος, βουδιστής ή ομοφυλόφιλος (ΔΕΝ θα με πείραζε αν ήμουν όλα αυτά). Έκανα τρεις γάμους αλλά σε κανένα ΔΕΝ πήρα προίκα. (Κι αυτό το άκουσα). ΔΕΝ έχω παιδιά – μόνο γάτες.

ΔΕΝ έχω πάρει διακρίσεις, τίτλους, ούτε βραβεία, παρά μόνο κάτι ευτελή δημοσιογραφικά. Είμαι εντελώς απαράσημος – που έλεγε και ο Σκαρίμπας.

Άλλο ΔΕΝ θυμάμαι για να διαψεύσω." Posted by Nikos Dimou at Thursday, April 24, 2014 http://doncat.blogspot.gr/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=31

Στην Γερμανία και Ολλανδία πλανσαρεται ως Ελληνας φιλόσοφος. Από τις ανω διαψεύσεις του και μετά από έρευνα στο πανεπιστήμιο του Μονάχου δεν βρέθηκε καμμια διπλωματική ή διατριβή. Το βιβλίο του "Το απόλυτο και το τάβλι" που το θεωρεί ότι ειναι η διατριβή του που δημοσίευσε 25 χρόνια μετά στα ελληνικά!, ενω ήταν του γερμανικού πανεπιστημίου ειναι γεμάτο αντιφάσεις και αποτελεί ενα συνοθύλευμα παραθεμάτων και δεν ασχολήθηκε κριτικά κανείς με το έργο του. Μια προσπάθεια κριτικής αντιπαράθεσης βρήκα: βλεπε> http://koutroulis-spyros.blogspot.nl/2010/02/blog-post_4427.html


Στην Γερμανία στο απόγειο της ελληνικής οικονομικής κρίσης το 2012 προωθηθηκαν τα βιβλία του από τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να στηρίξουν λαικίστικα συναισθήματα των Γερμανών για τους ¨Ελληνες που φταίνε λόγω της ιδιοσυκρασίας τους και της "Volksart" τους. Αν και ο ίδιος ο κ. Δήμου δεν δέχεται ότι είναι "ανθέλληνας" χρησιμοποιούνται τα βιβλία του και οι απόψεις του για αυτό τον σκοπό. Πρόσφατα δημοσιεύθηκε και στην Ολλανδία ενα άρθρο σε ολλανδική εφημερίδα τυχαίως την ημέρα που η ΕΚΤ έκοψε την ρευστότητα στης ελληνικες τράπεζες και γινόταν οι συνομιλίες Σόιμπλε-Βαρουφάκη. Οι αναγνώστες Ολλανδοί στην δική τους λαικιστική υπεροψία βρήκαν επιχειρήματα για να καυτηριάσουν καθε ελληνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.