Συζήτηση:Μελιγαλάς

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το συγκεκριμένο άρθρο παραβλέπει εντελώς πολλές όψεις του θέματος των Ταγμάτων Ασφαλείας και της σύστασης αυτών, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την σφαγή εκατοντάδων Ελλήνων. Επίσης εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνο την ακραία αριστερή γραμμή για τα γεγονότα, και ως εκ τούτου είναι παντελώς μεροληπτικό

Χαρακτηριστικώς παραθέτω απόσπασμα από τον σύνδεσμο που ανάρτησε ο συγγραφέας του λήμματος:

«Ως δήμος, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία ταύτιση, ούτε έμμεση ούτε άμεση του χώρου της Πηγάδας με φιλοναζιστικές και φιλοφασιστικές οργανώσεις» εξηγεί στον «Ιό» η δήμαρχος Μελιγαλά, Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση. «Στην Πηγάδα υπάρχουν τα θύματα του Εμφυλίου, πολλοί απ' αυτούς είχαν πολεμήσει το ναζισμό και το φασισμό. Γενικότερα, θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια εκμετάλλευσης των νεκρών της Πηγάδας για πολιτικές σκοπιμότητες».

Δηλαδή μέσα στο ίδιο το άρθρο που παραθέτει προς τεκμηρίωση ο συγγραφέα του λήμματος υπάρχουν στοιχεία που διακιολογούν και επιβάλλουν μια πιο σφαιρική και λιγότερο μονοδιάστατη προσέγγιση.

Kttattssyf 11:15, 12 Ιανουαρίου 2011 (UTC)kttanttssyf[απάντηση]

Κάνε όσες αλλαγές-προσθήκες πιστεύεις ότι χρειάζονται (με την κατάλληλη τεκμηρίωση και αντικειμενικότητα) για να ακουστούν και άλλες απόψεις πάνω στο θέμα του άρθρου.--Sisyphos23συζήτηση 11:29, 12 Ιανουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω πως είναι πολύ πιο ουδέτερο έτσι islandos


Οι "αδικοχαμένοι" ταγματασφαλήτες και οι αναξιόπιστες πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Συχνά λήμματα που με κάποιον τρόπο συνδέονται με την "εθνικοφροσύνη" ακόμα και την ανοιχτά δωσιλογική, γίνονται αφορμή για την παράθεση των πιο αναξιόπιστων πηγών, των πιο γελοίων πλαστογραφιών.

Έτσι και στο λήμμα για το Μελιγαλά, παρατίθεται ως πηγή το blog "Η καλύβα ψηλά στο βουνό" στην οποία καθαρά παρουσιάζονται απόψεις των αρθρογράφων (χωρίς, ας πούμε, να αναπαράγονται συνολικά-αυτούσια ιστορικά κείμενα όπως γενικά κάνουν κάποια άλλα ιστολόγια).

Έτσι και η "καλύβα ψηλά στο βουνό" αναπαράγει μια σειρά ψεμάτων για τη Μάχη του Μελιγαλά. Πρώτο ψέμα: η υποτιθέμενη γενοκτονία: Αυτό υπήρξε ένα από τα πιο γελοία ψέματα της μετεμφυλιακής περιόδου. Άξονάς του ή ανόητη άποψη πως το ΕΑΜ καθοδηγούμενο από το ΚΚΕ και αυτό με τη σειρά του από τον "Διεθνή Κομμουνισμό" ήθελε να εξοντώσει 3 εκατομμύρια Έλληνες και πως η σφαγή (των δωσιλόγων) του Μελιγαλά ήταν τμήμα του ευρύτερου συνωμωτικού γενοκτονικού σχεδίου)Τ.Κωστόπουλος,Η Αυτολογοκριμένη μνήμη,σελ.97).

Δεύτερο ψέμα: Ο ΕΛΑΣ δεν πολέμησε τους Γερμανούς που έφευγαν (το Φθινόπωρο του 1944). Αυτό κι αν είναι γελοίο ψέμα και ανιστόρητο. Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ είχαν στόχο να χτυπήσουν τους Γερμανούς. Οι γερμανοφασίστες, για να αποφύγουν απώλειες εξόπλισαν βαριά τους ελληνόφωνους ταγματασφαλήτες για να τους καλύπτουν από τις επιθέσεις του ΕΛΑΣ. Οι ανόητοι γερμανοράλληδες νόμιζαν πως αυτό αρκούσε για να τη σκαπουλάρουν από την απονομή δικαιοσύνης. Ο ΕΛΑΣ τους τσάκισε με τα γνωστά αποτελέσματα, και με μια χούφτα ανθρώπων να τους κλαίει κάθε χρόνο. Πηγή:(πήγαινε σελίδα 5)

Οι πηγές του κειμένου αυτού δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες (ακροδεξιές-φιλοφασιστικές εκδόσεις κλπ) Νομίζω πως η άλλη άποψη μπορεί να αντικατασταθεί από μια πιο σοβαρή αξιόπιστη πηγή. ★Ꭱ.Ꭺ.★ 17:58, 22 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]