Συζήτηση:Μανούρι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι θεωρώ ως ελλειπή ή εσφαλμένη τη φράση "Παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία". Είμαι Κρητικός και στα 29 μου, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, το τυρί αυτό παρασκευάζεται σε πολλές περιοχές του νησιού. Από συγγενείς μου και μη. Το επίθετό μου, Μανουράς", απ' όσο γνωρίζω από προφορικές παραδόσεις προέρχεται από 2-3 αιώνων προγόνους μου που άρχισαν να το παρασκευάζουν και το επαγγελματικό προσωνύμιο επεκράτησε του πρότερου. Αν αυτό ισχύει, η ύπαρξη και παρασκευή του προϊόντος χρονολογείται στην Κρήτη τουλάχιστον το χρονικό διάστημα που αναφέρω και κατά τα φαινόμενα συμβαίνει ακόμα. Θα παρακαλούσα για αποσαφήνιση. Ευχαριστώ. --Arismanouras 16:19, 5 Μαρτίου 2010 (UTC)

Επέκτεινα το άρθρο ως την πληρέστερη δυνατή μορφή του χρησιμοποιώντας τις ελάχιστες διαπιστευμένες ηλεκτρονικές πηγές (βλ. παραπομπές). Ίσως χρειάζεται μικρή συντακτική βελτίωση τους όπως και το άρθρο στο σύνολό του. --Arismanouras 16:00, 6 Μαρτίου 2010 (UTC)

Τι εννοεί διατροφική δίαιτα; Δίαιτα σημαίνει διατροφή και γιατί είναι ακατάλληλο για διατροφή;--93.232.94.160 01:15, 15 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)