Συζήτηση:Μακαριώτατος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εκκλησιαστικό επίθετο "μακάριος"[επεξεργασία κώδικα]

Αναφέρει η περιώνυμη ΘΗΕ τη φράση "εκκλησιαστικό επίθετο "μακάριος""; -- pvasiliadis  09:37, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)


Ναι:


  • Από τις πηγές που παραθέτει η ΘΗΕ δεν συνάγεται ότι επείχε τη θέση τίτλου ο όρος "μακάριος". Είναι προφανές ότι ο "τιμητικός εκκλησιαστικός τίτλος" Μακαριώτατος δεν έχει καμία σχέση με απλές αναφορές μεταξύ προσώπων που περιλάμβαναν τη λέξη "ευτυχισμένος" (μακάριος). -- pvasiliadis  10:22, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)


Αυτή είναι η άποψή σου η οποία δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο ή την επιστασία Πανεπιστημιακών και Ακαδημαϊκών.

P'apyru's 10:54, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)


  • Η ΘΗΕ υπό ποια επιστασία είναι; Παγκοσμίως άγνωστη. Πολλά από τα στοιχεία της (όπως γίνεται φανερό στα άρθρα Ιωάννειο κόμμα, Ιστορία του εορτασμού των Χριστουγέννων και εδώ) βρίσκονται αιώνες πίσω από τα τρέχοντα συμπεράσματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
  • Η αντιγραφή από αυτό το γενικά αναχρονιστικό ελληνο-"επιστημονικό" έργο που επιχειρείται από τον Papyrus αποσκοπεί στην "Ορθοδοξοποίηση" των λημμάτων με δήθεν επιστημονικό μανδύα. -- pvasiliadis  12:00, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)


Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις το έργο. Τώρα να κάνω κριτική στην άποψη ότι η ΘΗΕ γράφτηκε για να κάνω εγώ "Ορθοδοξοποίηση" των λημμάτων της ΒΠ; Δεν νομίζω...

P'apyru's 13:56, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)


  • Αν κάτσεις να μετρήσεις τις παραπομπές στη ΘΗΕ που βρίσκονται στα άρθρα της Βικιπαίδειας θα δεις ότι κατά πάσα δυνατότητα είσαι δεύτερος σε αριθμό παραθέσεων. Ακριβώς επειδή το γνωρίζω πολύ καλά το έργο, μιλάω. Απλά, είναι παγκοσμίως άγνωστη και πίσω από τα τρέχοντα συμπεράσματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Με την παράθεση από την μη εγνωσμένου κύρους "εγκυκλοπαίδεια" εισάγεις πληροφορίες που αποτελούν όχι επιστημονική έρευνα αλλά ελληνορθόδοξη θεολογική απολογητική. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε τη Βικιπαίδεια σε el.orthodoxwiki.org, πάω πάσο. -- pvasiliadis  14:33, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ο τίτλος «μακαριώτατος» δεν αποδίδεται σε όλους τους προκαθημένους αυτοκεφάλων ορθοδόξων εκκλησιών (με λιγοστές ονομαστές εξαιρέσεις, όπως ο πατριάρχης Κων/πόλεως);--Αρχίδαμοςμίλα μου 17:38, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)


Αρμόζει σε όλους αλλά δεν αποδίδεται παραδοσιακά σε όλους.

P'apyru's 17:55, 13 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ετυμολογία του μάκαρ.[επεξεργασία κώδικα]

Εχομεν το όνομα ΜΑΚΑΡ. Αι συλλαβαί είναι μακ + αρ. Τα στοιχεία είναι Μ=το φυσικόν φαινόμενον της συστολής και συνεκδοχικά το μαζεύω, συρρικνώνω και άλλα πολλά. Επίσης έχομεν το Α = τα άψυχα σώματα. Πέτρες, χρήματα και πολλά άλλα. Επίσης έχομεν το Κ =χώρος. Ψιλός χώρος. Ο χώρος του ανθρώπου. Ο άνθρωπος. Και βλέπομεν ότι η συλλαβή ΜΑΚ οιονεί την άθροιση υλικών αγαθών στον ψιλό χώρο (Κ). Τον ιδιάζοντα χώρο (Κ). Επίσης έχομεν την συλλαβή ΑΡ. Το αραρισκω• Το αρμόζω. Καί βλέπομεν ότι μάκαρ είναι Συνεκδοχικά ο Πάμπλουτος. Ο έχων υλικά αγαθά. Καί μας λέει ο Όμηρος Ὦ μάκαρ ατρείδη μοιρηγενὲς ὀλβιόδαιμον. Πολύ πλούσιος ήταν ο Ατρείδης.Nestanaios 20:59, 28 Απριλίου 2011 (UTC)