Συζήτηση:Μέθοδος ΒΑΝ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Συνεισφορά[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο έχει αναπτυχθεί από εμένα και το χρήστη Secret_ant που έχει ειδικές γνώσεις. Παρακαλείστε όσοι θέλετε να συνεισφέρετε και βλέπετε πως υπάρχουν διορθώσεις σε πιθανά σας λάθη να ρωτάτε στη σελίδα συζήτησης καθώς το θέμα του άρθρου είναι εξειδικευμένο. Η συνεισφορά από τους ειδικούς ζητείται για το άρθρο ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω. ManosHacker 23:01, 11 Ιουνίου 2010 (UTC)

Για να φαίνεται η σεινισφορά σας στο ιστορικό θέλετε να αδειάσω το άρθρο και να επικολήσετε εσείς κομμάτια στο άρθρο; --Ο γνωστός άγνωστος 05:58, 12 Ιουνίου 2010 (UTC)
Νομίζω πως οι ενότητες είναι όντως πιο στοχευμένα χωρισμένες ήδη. Θα μπορούσαμε εδώ να να συζητήσουμε την ανάπτυξη του άρθρου αν θέλετε. Θα χαρώ να μη χρειαστεί. ManosHacker 06:43, 12 Ιουνίου 2010 (UTC)
Προτείνω τα σεισμικά ηλεκτρικά σήματα να αναπτυχθούν σε άλλο άρθρο και ότι έχει σχέση με την ομάδα ΒΑΝ να προστεθεί εδώ.--Ο γνωστός άγνωστος 08:01, 12 Ιουνίου 2010 (UTC)
Τα σεισμικά ηλεκτρικά σήματα έχουν σχετιστεί με τους σεισμούς βιβλιογραφικά και με μετρήσεις πεδίου 20 χρόνια πριν την διερεύνησή τους από την ομάδα ΒΑΝ. Η ίδια η ομάδα ΒΑΝ δεν αναφέρει πουθενά τον όρο "σήματα ΒΑΝ" παρά μόνο "SES" τα οποία χρησιμοποιεί στη μέθοδό της. Η πρόταση ακούγεται λογική και μπορεί να υποστηριχθεί με ξένη βιβλιογραφία. Θα πρότεινα προς το παρόν να μείνει στο άρθρο παρόλα αυτά γιατί με την αφαίρεση το άρθρο θα μικρίνει αισθητά. Θα μπορούσε να αλλάξει ο τίτλος της ενότητας σε "Διερεύνηση των Σεισμικών Ηλεκτρικών Σημάτων με τη μέθοδο ΒΑΝ" ή κάτι παρόμοιο ManosHacker 09:04, 12 Ιουνίου 2010 (UTC)

Θα μπορούσε ίσως να αναφερθεί και άλλος ένας τρόπος διαχωρισμού των SES από το θόρυβο, λόγω της πόλωσής τους, που έχει εφαρμόσει νομίζω η ομάδα ΒΑΝ. Δε γνωρίζω μάλιστα αν αυτό βοηθά να εντοπίζει και το ρήγμα. ManosHacker 07:28, 14 Ιουνίου 2010 (UTC)

Η εμφάνιση ενός SES σχετίζεται με το έμφραγμα.Entropy in the natural time domain Θα μπορούσε να αποδοθεί ως "καρδιακό επεισόδιο στο φλοιό"? ManosHacker 18:37, 14 Ιουνίου 2010 (UTC)

Έδρα[επεξεργασία κώδικα]

Αναφέρονται δύο σημεία ως έδρα της ομάδας ΒΑΝ στο άρθρο. Νομίζω για πρακτικούς λόγους βρίσκονται οι καταγραφές στη Γλυφάδα αφού το κτίριο του Πανεπιστημίου όπου εδρεύει το ΙΦΣΦΓ τελεί υπό καταλήψεις ενίοτε. Ας αποσαφηνιστεί όμως γιατί μπερδεύει. ManosHacker 08:52, 13 Ιουνίου 2010 (UTC)

Από πολύ παλιά, πριν την εγκατάσταση στην Πανεπιστημιούπολη, που όλο το Φυσικό ήταν στο Φυσικείο (Παλαιό Χημείο) στη Σόλωνος, ο Βαρώτσος είχε το κέντρο λήψεως των σημάτων στο σπίτι του. Φυσικά επίσημη έδρα του Ινστιτούτου είναι το Πανεπιστήμιο. Secret ant 17:27, 13 Ιουνίου 2010 (UTC)