Συζήτηση:Κόιντος Κούρτιος Ρούφος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  • «Το έργο του Κόιντου Κούρτιου Ρούφου διακρίνεται για την «ρευστότητα» της γραφής, και ενώ η επιφανειακή μελέτη του μπορεί να αποκαλύπτει τα διάφορα λάθη του συγγραφέα τα σχετικά με την γεωγραφία, τις χρονολογίες και τις τεχνικές γνώσεις περί των στρατιωτικών θεμάτων, μια πιο λεπτομερή μελέτη αποκαλύπτει ότι στο επίκεντρο του έργου του βρίσκεται ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας του και οι διαμαρτυρίες κατά των αυτοκρατόρων της εποχής του, τους οποίους θεωρούσε τυράννους».
    • Τί θέλει εδώ ο εναντιωματικός σύνδεσμος ενώ ; ο οποίος δίνει το εξής νόημα στην παράγραφο εν περιλήψει : «ενώ έκανε λάθη, θεωρούσε τους αυτοκράτορες τυράννους». Δηλαδή, απαλλάσσεται από τα λάθη επειδή τους θεωρούσε τυράννους ;
    • Δεν ήταν απόδειξη ριζοσπαστικού χαρακτήρα το να θεωρεί ένας Ρωμαίος τους αυτοκράτορες τυράννους. Αντίθετα, τις περισσότερες φορές ήταν απόδειξη συντηρητικού χαρακτήρα (π.χ. Βρούτος, Τάκιτος κ.α. που ήθελαν την διατήρηση της ολιγαρχικής διακυβέρνησης από την Σύγκλητο). Άλλο αν υπήρξαν αυτοκράτορες που ήταν, απ’ όσα ξέρουμε, τύραννοι.
    • «στο επίκεντρο του έργου του βρίσκεται ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας του». Πολύ μεγάλα λόγια. Πρόκειται για υποδειγματικά απρόσωπο έργο.
    • Εν πάση περιπτώσει, κάποια πηγή γι’ αυτές τις απόψεις υπάρχει ;
  • Ο… W. W. Tarn… επικρίνει τον Κόιντο Κούρτιο Ρούφο για «παντελή έλλειψη ιστορικών αρχών» και αναξιοπιστία, μια άποψη για την οποία ο John Yardley προτείνει ότι έχει σχέση, με το πώς και το εάν, ο Κόιντος Κούρτιος Ρούφος δυσφημίζει τον Μέγα Αλέξανδρο. Δηλαδή ; Ignoto (συζήτηση) 21:41, 9 Ιουλίου 2016 (UTC)[απάντηση]