Συζήτηση:Κούμαρης Αχαΐας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κούμαρης;;;; Το όνομα Κούμαρης είναι μάλλον διοικητικό λάθος, και ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε από κανένα, ούτε είναι γνωστό στους κατοίκους. Για ένα μικρό διάστημα η πινακίδα στην είσοδο του χωριού έγραφε 'Κούμαρης', που ήταν ακατανόητο στους ντόπιους, αλλά γρήγορα διορθώθηκε στο σωστό 'Κούμανι' και έτσι υπάρχει και σήμερα.

Σταυρός

Δυστυχώς ο σταυρός δεν στήθηκε προς τιμήν των πεσόντων στο Β Παγκόσμιο πόλεμο, έτσι αόριστα και γενικά ὀπως αναφέρεται πρόσφατα γι'αυτό το μνημείο καθώς και για άλλα παρόμοια (και για ποιο λόγο θα είχε στηθεί εκεί, έτσι κι αλλιώς;), αλλά το 1971 προς τιμήν των εκτελεσθέντων σε εκείνο το σημείο από τους κομμουνιστές στα χρόνια του εμφυλίου. Το σπίτι του Κουμανιώτη είχε χρησιμοποιηθεί ως φυλακή, και το σπίτι του Ανδρεόπουλου ως αρχηγείο. Φυσικά ως 'χουντικό' κατάλοιπο ο σταυρός δε συντηρήθηκε και κάποια στιγμή θα καταρρεύσει, όμως παλιότερα υπήρχε σχετική πινακίδα στη βάση του που εξηγούσε πότε και γιατί στήθηκε, η οποία έσπασε και πετάχτηκε, καθώς και όλο το μάρμαρο που σκέπαζε κάποτε το σταυρό. Μπορεί αυτός ο σταυρός να φανερώνει μίσος και από τις δυο πλευρές, αλλά αυτή είναι η ιστορία μας, ας μην κάνουμε ότι δεν ξέρουμε τι έγινε κιόλας.

Το Κούμαρης μου φαινόταν και 'μενα περίεργο αλλά το είχα δει στην πινακίδα και νόμιζα πως έτσι λέγεται επίσημα και από παραφθορά αποκαλείται Κούμανι, μάλλον όμως έχεις δίκιο, είναι διοικητικό λάθος, καλά που το διόρθωσες. Giorgos P. 10:13, 17 Ιουνίου 2013 (UTC)

Δεν είχα σκοπό να κρύψω την πραγματικό λόγο που υπάρχει αυτό το μνημείο. Αν και είχα ακούσει ότι είναι μνημείο για τα θύματα του εμφυλίου από τους κουμμουνιστές δεν ήμουνα σίγουρος και απλά πίστευα πως ήταν ένα από τα πολλά μνημεία για τους πεσόντες του Β' Παγκοσμίου πολέμου και γι' αυτό το έγραψα. Giorgos P. 10:13, 17 Ιουνίου 2013 (UTC)

Αποσαφήνιση τοπωνυμίων[επεξεργασία κώδικα]

Μετέτρεψα το πρώην λήμμα/ανακατεύθυνση Κούμαρης Αχαΐας σε σελίδα αποσαφήνισης τοπωνυμίων και έβαλα σημάνσεις στα σχετικά λήμματα που φέρουν αυτήν την ονομασία.--Enpatrais (συζήτηση) 22:19, 16 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]