Συζήτηση:Κινόα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Φίλε tzavaras, οι διατροφικές πληροφορίες που παραθέτεις για μαγειρεμένη τρόφη είναι εντελώς λανθασμένες. Το ποσοστό λάθους ανάλογα με το νερό που θα απορροφήσουν τα δημητριακά κι όχι ψευδοδημητριακά όπως γράφεις (που το είδες αυτό;) είναι πάνω από 30%.

Μάλλον δεν έχεις μάθει να διαβάζεις το ιστορικό... Με το άρθρο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου - είναι τελείως εκτός πλαισίου των ενδιαφερόντων και των γνώσεών μου. Αν υπάρχουν λάθη διόρθωσέ τα, αφήνοντας σχετικό μήνυμα εδώ, όπως έκανες. Διαφορετικά, η αναιτιολόγητη αφαίρεση περιεχομένου από λήμματα θεωρείται βανδαλισμός και αναιρείται. --Ttzavarasσυζήτηση 11:15, 23 Μαρτίου 2012 (UTC)

Φίλε Τάσο, όχι δεν ασχολούμαι ιδιαίτεραμε την Βικιπαιδεία. Απλά είχα φτιάξει το αρχικό λήμμα. Οι βελτιώσεις σου το κάνανε πιο ωραίο και σ' ευχαριστώ γιατί βλέπω ότι λειτουργείς στην ίδια λογική με εμένα. Σ' ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη που φέρθηκα κουτά. Επειδή ασχολούμαι πολύ με την διατροφή μου, ως ερασιτέχνης δρομέας, σε κάθε φαγητό υπολογίζω τις θερμίδες. Σε πληροφορώ πως τα μαγειρεμένα δημητριακά, όπως το κινόα, ανάλογα με το νερό που θα μείνει μετά το μαγείρεμα έχουν από 70 έως 130 θερμίδες ανά 100γρ. Πολύ μεγάλη απόκλιση. Γι αυτό είναι λάθος να μετράμε τις θερμίδες σε μαγειρεμένη τροφή γιατί αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό. Το σωστό είναι να μετράς την ξηρά τροφή που θα προσθέσεις σε ένα φαγητό και αφού ετοιμαστεί με μια απλή μέθοδο των τριών υπολογίζεις κάθε φορά τις διατροφικές πληροφορίες/100γρ. Να μη μιλήσουμε για κάποιες βιταμίνες που χάνονται σε μεγάλο ποσοστό από το μαγείρεμα οπότε είναι εντελώς άτοπο να αναφερόμαστε σε αυτές σε μαγειρεμένη τροφή.

Ευχάριστο που γνωρίζεις αυτά τα θέματα - όπως σου είπα είναι ολοσχερώς εκτός των γνώσεών μου και θα ήταν καλό να προσθέσεις μερικά από όσα αναφέρεις στο παρόν ή σε ανάλογα λήμματα. Ελπίζω σε περισσότερες συνεισφορές σου! SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 09:59, 25 Μαρτίου 2012 (UTC)