Συζήτηση:Κατάλογος σωμάτων του ηλιακού συστήματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Όχι μόνο δε χρειάζεται, αλλά και το λίστα αντικειμένων δε μου αρέσει ως έκφραση για τίτλο. Κατάλογος πλανητών ηλιακού συστήματος θα ήταν ίσως καταλληλότερο, αν και νομίζω ότι πολύ μανία με τους καταλόγους μας έχει πιάσει ακόμη και εκεί που δε χρειάζεται--Kalogeropoulos 15:51, 17 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Συμφωνώ για την καταλογομάνια, καλύτερα θα ήταν να γράφαμε πρώτα τα άρθρα και μετά ας φτιάξουμε και τον κατάλογο. Για το συγκεκριμένο, χρειάζεται στην περίπτωση που συμπληρωθεί και με άλλα (π.χ. δορυφόρους, τους μεγάλους αστεροειδείς, κομήτες κλπ). Αν είναι να μείνει έτσι, υπάρχει η ανάλογη Κατηγορία. Θα δω μήπως μπορώ να κάνω τίποτα αν υπάρχει κάνα αντίστοιχο αγγλικό. Και πάλι όμως θα προτιμούσα να τάβλεπα αυτά σαν άρθρα. - Badseed 16:17, 17 Νοεμβρίου 2005 (UTC)
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μεταφερθεί σε μορφή πίνακα στο άρθρο Ηλιακό Σύστημα μαζί με τις κύριες γνωστές ιδιότητες των αντικειμένων. Για τον Ήλιο, τους 8 πλανήτες και τον Πλούτωνα έχω συγκεντρωμένα σχετικά στοιχεία για να το κάνω. Για τα υπόλοιπα σώματα πρέπει να ψάξω. --Vchorozopoulos 00:28, 25 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Συμφωνώ με τη συγχώνευση, σε πίνακα. Οσο για το "αντικειμένων", αποτελεί φτωχή απόδοση οτυ αγγλικού όρου object. Ισως (δεν είμαι σίγουρος) Θα έπρεπε να αποδοθεί ως "σωμάτων".