Συζήτηση:Ιωάννης Ράλλης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Πολιτική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Πολιτική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Επειδή δεν γνωρίζω, υπάρχουν στοιχεία βάσει ποίου Συντάγματος και ποίου άρθρου ή ποίας διάταξης συγκροτήθηκε το εν λόγω δικαστήριο που καταδίκασε τον Ι. Ράλλη; Μήπως είναι γνωστά τα ονόματα αυτών των δικαστών, από την επετηρίδα του Δικαστικού Σώματος, περισσότερο για την ιστορική αντικειμενικότητα του θέματος; Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή η Συμφωνία της Βάρκιζας συνέβει τον ίδιο μήνα 12 Φεβρουαρίου 1945 σε αντιδιαστολή με το Φάκελλο (των Δοσίλογων) της Κύπρου που από το 1974 δεν έχει ανοίξει μέχρι σήμερα!.--Templar52 21:45, 10 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όλα τα παραπάνω σχετικά μόνο για τον Ι. Ράλλη τα ανακαλώ γιατί δεν εύρισκα τίποτα επίσημο (ποινικό άρθρο) για "δοσίλογους" όπως τελικά απεδείχθη ο όρος ως δημώδης, έναντι του πραγματικού (έκτακτου) αδικήματος που τελικά βρήκα και συμπλήρωσα.--Templar52 09:41, 12 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Ο ίδιος εκτιμούσε ότι τελικά θα επικρατούσαν οι Σύμμαχοι, αλλά πίστευε πως μόνον με την δημιουργία των Ταγμάτων Ασφαλείας και υπό την καθοδήγηση της Βέρμαχτ θα αποτρέπονταν προσωρινά η επικράτηση των κομμουνιστών στην Ελλάδα.

Αν δεν αναφερθεί πηγή για το άνωθεν απόσπασμα θα διαγραφεί. Πηγή όπου ο Ράλλης αυτοπροσώπως λέει ότι εγνώριζε απο το 1943! ήδη ότι ο Άξονας θα έχανε.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 188.4.84.6 (συζήτησησυνεισφορά) .