Συζήτηση:Ιωάννης Πετρίδης (προσωπογραφία)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα παραπάνω λήμματα αφορούν τεκμηρίωση της συλλογής του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, η οποία έγινε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα κο. Καλαμάκη, όσο αυτός χρημάτιζε θέση στο Σύλλογο. Τόσο τα κείμενα, όσο και η τεκμηρίωσή τους βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου, γραμμένα από Κριτικό Τέχνης του Συλλόγου, ο οποίος επίσης επιτελούσε το παρόν έργο στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Συνεπώς, ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός είναι ο μόνος κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων των κειμένων και των πινάκων αυτών και ο μόνος που μπορεί να τα εκδίδει, όπως συνέβη με μέρος της συλλογής μας για τον Οδηγό Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ. Παρακαλούμε, όπως αφαιρέσετε την ένδειξη για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, άμεσα.

Σας ευχαριστούμε πολύ, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (συζήτηση) 15:13, 12 Μαρτίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητοί Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, θέλω να σας ενημερώσω για κάποιες αλλαγές που έκανα στο λήμμα σαν υπόδειγμα για άλλα λήμματα έργων που έχετε δημιουργήσει ή πρόκειται να δημιουργήσετε.

Άλλαξα τον τίτλο του λήμματος ώστε να είναι σύμφωνος με τις οδηγίες ονοματοδοσίας της Βικιπαίδειας.

Άλλαξα επίσης την αρχή του λήμματος ώστε να ξεκινάει με άμεσο ορισμό: «Ο Χ είναι...»

Αφαίρεσα τον γενικό εξωτερικό σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας γιατί δεν κολλάει εδώ (θα κόλλαγε στο λήμμα του συλλόγου ή στο λήμμα της συλλογής για τα οποία υπάρχει σύνδεσμος έτσι κι αλλιώς μέσα στο κείμενο).

Αντ' αυτού έβαλα τη σωστή παραπομπή, προς τη συγκεκριμένη σελίδα που μιλάει για τον πίνακα και στο σωστό σημείο του κειμένου. Πατήστε εδώ για να δείτε ακριβώς την αλλαγή την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε μετά σε άλλα λήμματα τροποποιώντας την κατάλληλα.

Αφαίρεσα την μεγάλη ταμπέλα που έλεγε ότι δεν υπάρχουν πηγές γιατί όλο το κείμενο που μιλάει για τον πίνακα είναι παρμένο από μία πηγή.

Όμως από κάτω έχετε βάλει ένα κείμενο για τον ζωγράφο που αυτό δεν καλύπτεται από αυτήν τη πηγή. Αλλά επειδή ας πούμε είναι δευτερεύον (καθώς το λήμμα είναι για τον πίνακα και όχι για το ζωγράφο) έβαλα μια μικρή σήμανση ότι εκκρεμεί παραπομπή μόνο για εκείνην την παράγραφο. Άρα χρειάζεται να βάλετε σε εκείνο το σημείο πηγή με τις πληροφορίες για τον ζωγράφο αλλιώς κινδυνεύει να διαγραφεί αυτή η παράγραφος.

Από κει και πέρα βέβαια, αν και το λήμμα είναι πιο κοντά στο πώς θα έπρεπε να είναι, τίθεται το θέμα κατά πόσον είναι εγκυκλοπαιδικό και δικαιούται ξεχωριστή αναφορά στη Βικιπαίδεια.

Αν η εγκυκλοπαιδικότητά του αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε θα ακολουθήσει συζήτηση και αν μέσα από τη συζήτηση αποφασιστεί να διαγραφεί το λήμμα θα διαγραφεί.

Προσπαθήστε όσο μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις ολίγες συμβουλές στα λήμματά σας.

Φιλικά, --Protnet (συζήτηση) 23:17, 17 Μαρτίου 2015 (UTC)[απάντηση]