Συζήτηση:Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Mia arxi mono--Αγώνας Ρήξη Ανατροπή η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή 16:10, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)

Ανταποκριτης στον Ισπανικο Εμφυλιο ηταν και ο Καζαντζακης 81.24.179.254 10:23, 20 Ιουλίου 2008 (UTC) "Η βοήθεια πάντως αυτή δεν ήταν συνεχής και σταμάτησε περί το 1938 όταν η ΕΣΣΔ άρχισε να αλλάζει τη διπλωματική τακτική της και να ευνοεί μια μελλοντική συμμαχία με τον Χίτλερ". "Μελλοντική συμμαχία με το Χίτλερ"; Δεν ντρεπόσαστε λιγάκι να γράφετε τέτοια πράγματα;Αίσχος!!! Χρήστης: Πάνος 193 12:45, 17 Μάη 2015 (UTC)

Ποιο ακριβώς είναι το "αίσχος"; --Ttzavarasσυζήτηση 16:13, 17 Μαΐου 2015 (UTC)

Ονοματοδοσία[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα πρέπει να μετακινηθεί στον τίτλο "Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος", σύμφωνα και με τις πηγές. --IM-yb (συζήτηση) 19:46, 21 Μαΐου 2015 (UTC)

Επίσης με μικρό γράμμα στην αρχή των λέξεων, όπως δηλαδή και στους τίτλους –ακόμα– των βιβλίων που θα χρησιμοποιηθούν για εμπλουτισμό του λήμματος: Μπίβορ και Γκράχαμ. Ο σύνδεσμος που έβαλες είναι πλέον νεκρός (και αν δεν κάνω λάθος παρέπεμπε σε πτυχιακή ή διδακτορική διατριβή), οπότε θα αφαιρεθεί. Άλλωστε, δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία αφενός για το αυτονόητο (ο εμφύλιος είναι πόλεμος) στον τίτλο του λήμματος, αφετέρου αυτός να εναρμονίζεται με τον χρησιμοποιούμενο όρο στην ελληνική βιβλιογραφία και όχι με τον συντετμημένο χάριν συντομίας. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:39, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Κομμουνιστής έγραψε το λήμμα;;[επεξεργασία κώδικα]

¨Μεγαλοϊδιοκτήτες και βιομήχανοι έγιναν επίσης στόχοι επιθέσεων από τις δημοκρατικές δυνάμεις¨ Συγγνώμη αλλά τι σόι πρόταση είναι αυτή; Θεωρούμε τους κομμουνιστές δημοκρατικές δυνάμεις, τώρα;;; Έχει χαθεί το νόημα των λέξεων νομίζω.