Συζήτηση:Ιαματικές πηγές της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακρίβεια[επεξεργασία κώδικα]

Ο όρος "ιαματικός" είναι παραπλανητικος εφόσον δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά οι θεραπευτικές-ιαματικές ιδιότητες. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία αναγνώρισης μιας θερμής πηγής ως ιαματική. Προτείνω την αλλαγή των ορων από "ιαματικές" σε "θερμές".Vagrand (συζήτηση) 22:06, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Για το λόγο αυτό και συμπεριέλαβα μόνον πηγές αναγνωρισμένες από το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας που περιλαμβάνει χαρακτηρισμένες και σε μεγάλο βαθμό αδειοδοτημένες πηγές. Ο όρος "θερμές" δεν αφορά όλες τις πηγές που αναφέρονται στο λήμμα (ορισμένες είναι ψυχρές, ιδιαίτερα όσες είναι κατάλληλες για ποσιθεραπεία) Timeheritage (συζήτηση) 22:32, 24 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 8-10-2019[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Δεν αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι μία από της ιδανικότερες χώρες που διαθέτει ιαματικά λουτρά από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.Στην αρχαιότητα κάθε πόλη είχε και το ασκληπιείο της, που περιελάμβανε και Μαντείο. Συγκεκριμένα στον Ωρωπό υπήρχε το Αμφιάρειο σε συνδιασμό και με το μαντείο.Περί το 700 π.Χ Ο πλουσιότερος βασιλιάς του κόσμου ο Κροίσος επισκέφθηκε το Αμφιάρειο που την εποχή εκείνη είχε ιαματικά νερά και από το μαντείο να μάθει για τα μελούμενα της ζωής του και να θεραπεύσει τους πόνους που προφανώς προερχόντουσαν από αθριτικά.Σήμερα το Αμφιάρειο είναι εγκαταλειμμένο. Αναφορά: Σωτήρης 94.66.220.177 16:17, 8 Οκτωβρίου 2019 (UTC)