Συζήτηση:Θειικό οξύ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Η σωστή γραφή είναι θειικό χωρίς διαλυτικά. Τα διαλυτικά είναι περιττά. Άρα κακώς έγινε η μετακίνηση. Για περισσότερα, βλ. Λεξικό Ιδρ. Τριανταφυλλίδη. --Flashdart2 17:00, 19 Απριλίου 2006 (UTC)

Σωστός! (μετά από συμβουλή κ παριστάμενου ανόργανου χημικού). Το πάω πίσω - Badseed 17:05, 19 Απριλίου 2006 (UTC)

Ίσως είναι "περιττά" τα διαλυτικά (και πράγματι, αυτή είναι η νέα ορθογραφική σύμβαση), αλλά αυτά τα δύο γιώτα κολλημένα δίπλα δίπλα δεν είναι καθόλου ευανάγνωστα, και στην πραγματικότητα τις λέξεις δεν τις αντιλαμβανόμαστε γράμμα προς γράμμα, άλλα ολόκληρες σαν σύνολο. Τα διαλυτικά, όταν εισήχθησαν κάποτε, είχαν το σκοπό να ξεκαθαρίσουν την προφορά των ελληνικών σε εκείνους που δεν την γνώριζαν καλά. Σήμερα, μεταξύ όσων έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν τις λέξεις από τον προφορικό λόγο, η μεγαλύτερη χρησιμότητά τους θα ήταν να διευκολύνουν την ανάγνωση. Θα μου πείτε, αφού δεν πρόκειται να περάσει ούτως ή άλλως το δικό μου, τι το ζορίζω; Για το γμ**το και μόνον, φίλτατοι :-) --Diderot 17:58, 19 Απριλίου 2006 (UTC)

Συμφωνώ απολύτως Did, αλλά η βιβλιογραφία, ο Γκουγκλ και ειδικός επιστήμων που κλήθηκε να βοηθήσει ήταν κατηγορηματικοί. Άρα μένει το... γαμώτο :) - Badseed 18:09, 19 Απριλίου 2006 (UTC)