Συζήτηση:Θέση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Επειδή έχει διαδοθεί ευρέως μεταξύ των φυσικών η πεποίθηση ότι η μετατόπιση (displacement) ισούται απλά η διαφορά θέσης (position) ενός κινουμένου σώματος γι αυτό κρίνω απαραίτητο να γράψω τα ακόλουθα.

Η διαφορά της μετατόπισης και της θέσης δεν είναι απλά φορμαλιστική αλλά έχει πολύ βαθύτερες ρίζες.

Ας δούμε το παράδειγμα ενός αυτοκινήτου που τρέχει στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Ο παρατηρητής βρίσκεται σε κάποιο σημείο αναφοράς, ας πούμε μέσα σε ένα ελικόπτερο που υπερίπταται, μένονοντας προσεγγιστικά ακίνητο, έχοντας υποθετικά θέαση όλου του δρόμου.

Όταν το αυτοκίνητο βρεθεί σε μια τυχαία θέση, ο παρατηρητής μπορεί να κάνει μετρήσεις των τεσσάρων φυσικών μεγεθών (μετατόπιση, χρόνος, ταχύτητα, επιτάχυνση) καθορίζοντας έτσι πλήρως, από κινηματικής άποψης, την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Αυτό σημαίνει ότι τότε "ενεργοποιεί" τις αντίστοιχες συναρτήσεις (διανυσματικές ή μονόμετρες) με τις οποίες εκφράζονται μαθηματικά τα τέσσερα αυτά φυσικά μεγέθη και λαμβάνει έτσι τις διάφορες τιμές τους.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ύπαρξη των φυσικών αυτών μεγεθών συσχετίζεται άμεσα με το υλικό σώμα (δηλ. το αυτοκίνητο). Αυτές οι συναρτήσεις μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι βρίσκονται "σε νάρκωση" και "αφυπνίζονται" μόνον όταν περάσει κάποιο αυτοκίνητο και ο παρατηρητής μπορέσει να κάνει μετρήσεις και να λάβει τιμές.

Αντίθετα τώρα με τα παραπάνω αναφερθέντα φυσικά μεγέθη, η θέση ενός σημείου στο δρόμου μπορεί να καθοριστεί από τον παρατηρητή ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή όχι κάποιου αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια, αυτός μπορεί να παρατηρήσει το 5ο km ή το 154ο km της εθνικής οδού οποτεδήποτε, ανεξαρτήτως της ύπαρξης διερχόμενων αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος δηλ. η τροχιά προϋπάρχει (ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει Χωροχρόνος και όχι σκέτος Χώρος) και επομένως η θέση που χαρακτηρίζει τα (διατεταγμένα) σημεία της "παρέχει" τιμές οποτεδήποτε.

Επομένως λοιπόν, αντίθετα με τα φυσικά μεγέθη που καθορίζουν αντικείμενα της Φύσης και εξετάζονται από την επιστήμη της Φυσικής, η θέση είναι γεωμετρικό μέγεθος, προέρχεται από τον Χωρόχρονο και αποτελεί αντικείμενο της επιστήμης της Γεωμετρίας.

Άρα η διαφορά μετατόπισης και θέσης δεν είναι απλά φορμαλιστική αλλά απόλυτα ουσιαστική. Οπότε η θέση από μαθηματικής άποψης αποτελεί την μεταβλητή την οποία χειρίζονται οι συναρτήσεις των τεσσάρων φυσικών μεγεθών για να λάβουν τις τιμές τους.

IonnKorr.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το άρθρο πραγματεύεται τον ορισμό της έννοιας θέση που βρίσκεται στην κατηγορία "Κλασική μηχανική". Επομένως αυτό το άρθρο πραγματεύεται την έννοια θέση ως φυσικό μέγεθος. Πρόκειται για διανυσματικό μέγεθος που αφορά το υλικό σημείο/σώμα/σύστημα που εξετάζεται. Νομίζω ότι στο παρόν άρθρο δεν πρέπει να εξεταστεί η έννοια θέση ως μια γεωμετρική και αφηρημένη μαθηματική έννοια, αλλά πρέπει να δοθεί μία όσο γίνεται σαφής περιγραφή της έννοιας στο πλαίσιο της φυσικής επιστήμης. Ανέστης 19:26, 13 Νοεμβρίου 2011 (UTC)