Συζήτηση:Ευφυής σχεδιασμός

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Περιορισμένος ευφυής σχεδιασμός (υπάρχει διαβάθμιση στον ευφυή σχεδιασμό, δεν αποτελεί αυστηρό δόγμα)[επεξεργασία κώδικα]

Οι πιο μορφωμένοι στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουν στον "περιορισμένο ευφυή σχεδιασμό". Αποδέχονται απόλυτα την επιστήμη, εκτός από την προμεγαλοεκρηκτική κοσμολογία (Wikipedia: Pre–Big Bang physics, επίσης βλέπε: YouTube Before the Big Bang 4 και γενικά όλη την σειρά). Οκ, ο λαϊκός νεοδημοκράτης ίσως να ασπάζεται πλήρως τον ευφυή σχεδιασμό.

Μέλη της Ένωσης Αθέων μιλούν ισοπεδωτικά τσουβαλιάζοντας αδίκως όλους μαζί τους νεοδημοκράτες.


Το θέμα αφορά και την πολιτική, διότι: 1. η Σημαία της Ελλάδας, 2. το Σύνταγμα της Ελλάδας και 3. ο σεξιστικός νόμος απαγόρευσης εισόδου σε ιδιοκτησία (Άγιο Όρος) εμπλέκει συγκεκριμένη θρησκεία.

Εφ' όσον υπάρχουν σημαντικότατες επιπτώσεις, το άρθρο αφορά και επηρεάζει πολιτικές θέσεις, ρητά δηλωμένες· αυτό πρέπει να αναφερθεί στην παράγραφο πολιτική.

Πρέπει να βοηθάς τον μελετητή[επεξεργασία κώδικα]

Τα περισσότερα κείμενα υπάρχουν στα αγγλικά. Επίσης υπάρχουν πολλά βιβλία. Μάλιστα στα ελληνικά δεν υπάρχουν καν πολλά λήμματα. Να βοηθάς τον χρήστη. Δεν αρκούν οι παραπομπές. Σε σπάνια ορολογία να γράφεις τον αγγλικό όρο δίπλα σε παρένθεση ώστε ο μελετητής να διαβάζει γρήγορα. Μην γίνεσαι άδικα κακός! Μην εξαντλείς την αυστηρότητά σου αναίτια.

μιλάς για χαρακτηριστικά προσωπικότητας[επεξεργασία κώδικα]

  • Wikipedia: Personhood = προσωποσύνη: προαπαιτούμενα κριτήρια ώστε να αναγνωριστεί η ιδιότητα του ατόμου-προσώπου· ο ορισμός του ατόμου-προσώπου (πιο εδραίο, αυτό λες εσύ· να γράψουμε το λήμμα)
  • Wikipedia: Personality = προσωπικότητα: ιδιάζοντα ατομικά χαρακτηριστικά (συμπεριφορικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά, ηθολογικά κτλ)