Συζήτηση:Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ευρωπαϊκή Ένωση», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


Η ισχύς του Κοινοτικού Δικαίου έναντι του Εθνικού εκάστου μέλους -Χώρας δεν είναι αμφισβητήσιμή. Αμφισβητήσιμη είναι γι αυτούς που αναζητούν δημοσιότητα σε τηλεοπτικά παράθυρα. Αν κάτι συμβαίνει αντίθετο τότε προέχει η εναρμόνιση, κοινώς λεγόμενη σύγκλιση που προβλέπει το άρθρο 3 της συνθήκης Ρώμης του δεύτερου προς το πρώτο.--Templar52 04:28, 22 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Βεβαίως και είναι συζητήσιμη η σχέση μεταξύ Συντάγματος και Δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο εσωτερικού δικαίου (όχι διεθνούς). Αποδεικνύεται από αποφάσεις ανώτερων δικαστηρίων σε διάφορα κράτη-μέλη.87.202.140.7 10:58, 3 Απριλίου 2012 (UTC)

Σχόλιο 17-10-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Δεν πρόκειται για σφάλμα αλλά για βελτίωση: Θα είναι εγκυρότερο στην ενότητα «Ισχύς του Ευρωπαϊκού Δικαίου» να υπάρχει αναφορά στο τρέχον Σύνταγμα και όχι σε αυτό του 1975. Δεν αισθάνομαι αρκετή αυτοπεποίθηση για να προχωρήσω ο ίδιος στην επεξεργασία αυτού του σημείου. Αναφορά: Abu-dimitri (συζήτηση) 09:47, 17 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Προστέθηκε και του Συντάγματος του 2008 (δεν είχε αλλάξει, παραμένει το άρθρο 28). Αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 08:41, 22 Μαΐου 2017 (UTC)