Συζήτηση:Ευκλείδειο διάνυσμα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλησπέρα. Σε αυτό το άρθρο το link μέτρο οδηγεί στο άρθρο μέτρο, το οποίο αφορά την μονάδα μέτρησης μήκους. Με τη λέξη μέτρο σε αυτό το άρθρο εννοείται η μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται για το κάθε μέγεθος, όπως Newton για τη δύναμη.Χώρια που το μήκος είναι βαθμωτό μέγεθος.Έχει κανείς κάποια ιδέα για τη σωστή απόδοση της σημασίας του μέτρου στο παρόν άρθρο;--Alekkas 18:49, 27 Ιανουαρίου 2006 (UTC)

Μπορεί να γίνει μια σελίδα αποσαφήνισης για το μέτρο. Εν πάσει περιπτώσει, το λινκ για το μέτρο στο άρθρο διάνυσμα μπορεί να είναι προς το άρθρο μέτρο διανύσματος. Αν σκοπεύεις να γράψεις για αυτό γράψε κάτι εκεί αν θέλεις και αργότερα μπορεί να μεταφερθεί αν βρεθεί ακόμη πιο αντιπροσωπευτικός τίτλος για το άρθρο. Γιαμπανταμπαντού theKay 19:05, 27 Ιανουαρίου 2006 (UTC)

Κατηγορία[επεξεργασία κώδικα]

Ο υπεύθυνος για την καθαίρεση της κατηγορίας:Φυσική από το άρθρο είναι ο νταντά. Προσωπικά αν και άσχετος από επιστήμες και τέτοια, έχω την εντύπωση πως το διάνυσμα καλό θα ήταν να είναι στην κατηγορία:φυσική γιατί τα μισά ακριβώς φυσικά μεγέθη είναι διανυσματικά (τα άλλα μισά είναι μονόμετρα και τα 3 που απομένουν είναι μανόμετρα). Ξαναβάζω την κατηγορία και περιμένω να ξεκινήσει ο καβγάς με τον Νταντά. --theKay 15:35, 17 Απριλίου 2006 (UTC)

Δεν θα επιμείνω τρομερά (παρά την επιθυμία μου για ένα καλό καβγά) γιατί δεν το βρίσκω και τόσο σημαντικό. Πάντως στην κατηγορία Φυσική θα ανήκαν τα διανυσματικά φυσικά μεγέθη που αναφέρεις αλλά βρίσκω υπερβολικό να υπάρχει και η έννοια του διανύσματος, με την ίδια λογική π.χ που δεν θα έβαζα στην κατηγορία Φυσική το ολοκλήρωμα, την παράγωγο, τον τανυστή κ.ο.κ... παρά την εκτεταμένη χρήση τους στη φυσική. --Dada 15:45, 18 Απριλίου 2006 (UTC)
Υπερβολικός ο Νεαρός... Υπερβολικός! Άντε σας αφήνω για λίγο. Κάο πάκα μέχρι να ξαναμπαίνω εντατικά. --theKay 16:25, 18 Απριλίου 2006 (UTC)

Προέλευση[επεξεργασία κώδικα]

Ολόκληρες οι τελευταίες προσθήκες προέρχονται από το άρθρο Ευκλείδιο διάνυσμα στο Βικιεπιστήμιο. Είναι σωστή η απλή αντιγραφή;--Dipa1965 14:11, 19 Νοεμβρίου 2010 (UTC)