Συζήτηση:Ελένη Αμπατζή

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Βιογραφία Ελένης Αμπατζή[επεξεργασία κώδικα]

Ελπίζω στο μέλλον να καταλάβετε το λάθος της διαγραφής και να αποδεχτείτε το λήμμα, καθώς και το νέο χρήστη, με καλύτερη διάθεση!

Εντωμεταξύ, αποθηκεύστε κάπου το διαγραμμένο λήμμα, ξαναμελετήστε το καλά και με καλή διάθεση, ερευνήστε  και στο διαδίκτυο σε ό,τι αφορά το όνομα και τις δραστηριότητες της κ Ελένης Αμπατζή και, βγάλτε στο τέλος μια σωστή απόφαση.

Καλη συνέχεια στο έργο σας!

Η διαγραφή του λήμματος «Ελένη Αμπατζή»  υπήρξε επιεικώς ατυχής.[επεξεργασία κώδικα]

Το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και συγγραφικό έργο της Δρ. Ελένης Αμπατζή τιμά τον απόδημο ελληνισμό, αλλά και ωφελεί την ακαδημαϊκή κοινότητα παγκοσμίως.

Το έργο της υπήρξε πολλαπλό και σε διαφόρους τομείς. Περιορίζομαι όμως να αναφερθώ μόνο στον τομέα της Ινδολογίας, όπου είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί της επί σειρά ετών και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η συμβολή της υπήρξε τελείως ανιδιοτελής και πρωτοποριακή.

Ενδεικτικά αναφέρω: α) τις επιτόπου έρευνες και δημοσιεύσεις της σε ακαδημαϊκά περιοδικά για την ιστορία της ελληνικής κοινότητας στην Ινδία και το Μπαγκλαντές καθώς και τις ανιδιοτελείς δωρεές της για την προστασία των διασωθέντων μνημείων, β) την πρωτοποριακή έρευνά της για τους Ινδούς στρατιώτες που πολέμησαν στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων στην Ελλάδα και για το ινδικό νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη, και γ) το βιβλίο και τους δίσκους που δημοσίευσε με τον Μανώλη Τασούλα αποκαλύπτοντας την επιρροή των τραγουδιών του ινδικού κινηματογράφου στην ελληνική λαϊκή μουσική την δεκαετία του 60.

Για παραπομπές στα προ-αναφερθέντα δείτε τον σύνδεσμο https://elinepa.org/el/helen-abadzi/ Vassiliades (συζήτηση) 07:11, 24 Φεβρουαρίου 2024 (UTC)[απάντηση]