Συζήτηση:Εκθετική συνάρτηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

άπέφυγα να βάλω τα interwikis, γιατί ορίζουν την εκθετική συνάρτηση διαφορετικά (με βάση μόνο το e)Πer 21:43, 7 Δεκεμβρίου 2009 (UTC) άπέφυγα να βάλω τα interwikis, γιατί ορίζουν την εκθετική συνάρτηση διαφορετικά (με βάση μόνο το e)Πer 21:43, 7 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Αν δεν δίνεις συγκεκριμένη τιμή για το α τότε αx είναι η κλάση των εκθετικών συναρτήσεων, δηλαδή πολλές (η 2x, η 3x, η 3.14x κ.ο.κ..) συναρτήσεις και όχι η εκθετική συνάρτηση. Τελοσπάντων λεπτομέρειες. Προσοχή ο εκθέτης δεν κατεβαίνει κάτω, το αx=(lnα)(ex) δεν ισχύει.--vanakaris 13:50, 9 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)
Όχι, αυτό συμβαίνει στην παραγώγιση. (αx)'=(lnα)(αx) Πer 16:09, 9 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Το άρθρο χρειαζόταν επειγόντως ένα συγύρισμα με τις εξισώσεις γιατί η κατάσταση ήταν χαοτική. Θα ρίξω μία ματιά αργότερα στα εμβόλιμα σχόλια που υπάρχουν στο άρθρο όταν εκείνο υπόκειται σε επεξεργασία. Ένα σχόλιο μόνο που πήρε το μάτι μου είναι εκείνο που αναφέρει ότι η σχέση f'(x)=f(x) που ικανοποιεί η εκθετική συνάρτηση θέλει απόδειξη. Αυτός είναι ο ορισμός της εκθετικής συνάρτησης - μία συνάρτηση της οποίας η τιμή της κλίσης σε κάθε σημείο ισούται με την τιμή της συνάρτησης στο σημείο αυτό. Τάσος 12:32, 14 Αυγούστου 2011 (UTC)