Συζήτηση:Εγκέλαδος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  1. Η διατύπωση προτείνει πως υπήρξε αδιάκοπη χρήση του ονόματος του Εγκέλαδου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σε σχέση με τους σεισμούς. Πως το γνωρίζουμε αυτό; Μήπως το σχήμα λόγου είχε ξεχασθεί εντελώς και απλά αναβίωσε στη σύγχρονη εποχή; Καθότι ο ισχυρισμός είναι αναπόδεικτος, θα πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά σε κάποιο διάσημο γλωσσολόγο ο οποίος υποστηρίζει αυτή την άποψη, αλλιώς, ο ισχυρισμός πρέπει να διαγραφεί.
  2. Η διατύπωση είναι παραπλανητική γιατί δίνει την εντύπωση πως η λέξη εγκέλαδος είναι συνώνυμη της λέξης σεισμός, πράγμα που δεν ισχύει. Η ποιητική αναφορά στον Εγκέλαδο είναι μία άμεση αναφορά στον Γίγαντα της μυθολογίας, ο οποίος ως γνωστόν προκαλούσε σεισμούς, και με αυτό τον τρόπο υπονοείται (ποιητικά πάντα) η ύπαρξη σεισμού χωρίς να χρησιμοποιηθεί η λέξη σεισμός. Με παρόμοιο τρόπο, ο δαίμων του τυπογραφείου προκαλεί τυπογραφικά λάθη, και ο δαίμων του τυπογραφείου είναι στενά συνδεδεμένος με τα τυπογραφικά λάθη, αλλά ο δαίμων του τυπογραφείου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΩΝΥΜΟΣ του τυπογραφικού λάθους. Κανένας αρχισυντάκτης δεν απαίτησε ποτέ από τους υφιστάμενούς του να γράφουν άρθρα χωρίς δαίμονες τυπογραφείου.

Σχόλιο 11-3-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

πηγές και πληροφορίες για τον Εγκέλαδο Αναφορά: Στέλλα Σαραντοπούλου 141.237.145.175 13:50, 11 Μαρτίου 2015 (UTC)[απάντηση]