Συζήτηση:Εβραίοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

= Πρόσθεση κειμένου[επεξεργασία κώδικα]

λιπον τορα θα μιλησουμε για το αγγλικό βίκι. Το κείμενο που υπήρχε προηγουμένως εδώ δεν σβήστηκε, το έβαλα στην κατηγορία 'ιστορία των Εβραίων αν και μάλλον εκείνη η κατηγορία πρέπει ή να μεγαλώσει ή να αποκτήσει δικό της λήμμα. --Fs 19:07, 11 Ιουλίου 2006 (UTC)

Στα Αιγυπτιακά του Μανέθωνος μας λέει μια εκδοχή η οποία βέβαια δεν γίνετε αποδεκτή απο τους Εβραίους αλλά πολλή ενδιαφέρουσα.

Δυστυχώς, μόνον αποσπάσματα έχουν διασωθεί από τον Αιγύπτιο Μανέθωνα και οι εκδοχές που αναφέρει (περί λεπρών κτλ.) αποκαλούνται "μυθεύματα" από τον Ιώσηπο. Βεβαίως, πιθανόν κάποιος να θεωρήσει τη μαρτυρία τού Ιωσήπου μονομερή και μεροληπτική, αλλά είναι ο μόνος που ασχολείται σοβαρά με τον Μανέθωνα. Λόγω της αποσπασματικής φύσης όσων γνωρίζουμε για τον Μανέθωνα, κρίνω ότι δεν μπορούμε απλώς να παρεμβάλουμε τη φράση που παραθέσατε, ώστε να αιωρείται χωρίς επεξήγηση. Μπορείτε να την επεξεργαστείτε (προσθέτοντας πηγές) σε χωριστή παράγραφο, αν θέλετε. Ευχαριστώ. Dr Moshe 19:12, 17 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Τίτλος παραγράφου:Ποιος ορίζεται ως Εβραίος[επεξεργασία κώδικα]

Από πότε το θρήσκευμα προκύπτει κατόπιν ορισμού; Να δω σε κάποιο άλλο ανάλογο άρθρο παράγραφο: Πως ορίζεται ο Έλλην!Harkoz (συζήτηση) 01:20, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)