Συζήτηση:ΕΑΤ-ΕΣΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 17:57, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Ποια πηγή αναφέρει ότι οι Εσατζήδες ήταν 20.000 ή 30.000; Πόσους αριθμούσε ο ελληνικός στρατός ξηράς την εποχή εκείνη και σε τι αναλογία ήταν με τους φαντάρους; Όσον αφορά την εμφάνισή τους δεν είχαν ιδιαίτερη στολή, αλλά χαρακτηριστική εξάρτιση όπως πηλήκιο αντί μπερέ που δεν ήταν γαλάζιο αλλά το πλαστικό επικάλυμμα ήταν μπλε, όπως των τροχονόμων που είναι λευκό. Τέλος το ΕΑΤ-ΕΣΑ δεν ήταν όλη η ΕΣΑ αλλά επιμέρους υπηρεσία όπως είναι σήμερα το ανακριτικό της τροχαίας, το ανακριτικό της πυροσβεστικής, το ανακριτικό Κεντρικού Λιμεναρχείου κ.ά. συνεπώς δεν ήταν κύριο σώμα ασφαλείας όπως αναφέρεται στην εισαγωγή. Επίσης το κουτί πληροφοριών χρήζει διορθώσεων: Η ΕΣΑ δεν διαλύθηκε, ούτε αντικαταστάθηκε, αλλά μετονομάστηκε και αυτό όχι το 1974, αλλά μεταγενέστερα.--Templar52 (συζήτηση) 04:41, 2 Οκτωβρίου 2015 (UTC)