Συζήτηση:Διευχά Χίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Σχόλιο 9-11-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

1} Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 οι μόνιμοι κάτοικοι τις τοπικής κοινότητας Διευχών, Χίου ανερχόταν, ( ιστολόγιο Dhmos.gr ) σε επτά (7). 2) Στις τελευταίες Δημοτικές - Περιφερειακές ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι ήταν ( 118 ), www.pvaigaiou.( Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ). 3} Στο ιστολόγιο του Δήμου Χίου ( πληκτρολογούμαι για αναζήτηση: Δήμος Χίου ) χαμηλά γράφει στο Δημοτολόγιο & Ληξιαρχείο: ότι αναφέρεται ως Τοπική κοινότητα Διευχών Χίου : που περιλαμβάνει τα Διευχά, και την Κατάβαση. Άρα είναι δύο κοινότητες μαζί.

ευχαριστώ Αναφορά: Διευχά-Χίος (συζήτηση) 13:21, 9 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Η πληροφορία που αφορά στο λήμμα (7 κάτοικοι στην απογραφή του 2011) προστέθηκε, τα άλλα δεν αφορούν το λήμμα. Αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 08:27, 13 Ιουνίου 2017 (UTC)

== Σχόλιο Ιωάννου Μπόη του Γεωργίου

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Υπάρχουν ακόμα μία εκκλησία εντός της Μονής Μουνδών, ο Άγιος Ιάκωβος, και δύο ιδιωτικά ξωκλήσια, του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Κουκουλώνα, που ανήκει στην οικογένεια Κοκολιά, και ένα δεύτερο ξωκλήσι, αφιερωμένο στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, που ανήκει στην οικογένεια Μπουλά. Όταν έγινε η Μικρασιατική καταστροφή, εγκαταστάθηκαν Έλληνες Μικρασιάτες στο χωριό και πλησίον της Μονής Μουνδών. Η μείωση του πληθυσμού οφείλεται στην εσωτερική μετανάστευση, αλλά και την μετανάστευση εκτός Ελλάδος, ( Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, κ.λ.π.). Η Μονή Μουνδών καταστράφηκε το 1822 από τους Τούρκους, και η ίδια Μονή διέθετε μεγάλη περιουσία και πλούσια βιβλιοθήκη. Στην Μονή έδρασαν σπουδαίοι λόγιοι και επιφανείς Χιώτες.( πηγή, Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών- Θρησκευτικοί Τουριστικοί Προορισμοί. έχουν σωθεί κώδικες, έγγραφα, κ.λ.π., που προέρχονται από την Μονή. Αναφορά: 188.4.150.243 18:31, 6 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Σχόλιο