Συζήτηση:Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2009

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Χαντίσαι είναι δεν Χαντίς!!! 85.105.168.254 13:28, 22 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Ελληνική μετάφραση[επεξεργασία κώδικα]

Δεν με αφορά και πολύ, απλά εγείρω το θέμα της μετάφρασης των τίτλων των τραγουδιών στα ελληνικά. Διασκεδαστικό είναι πάντως. *Αλέξανδρος 15:21, 19 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κόκκινοι σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Εγώ από την πλευρά μου θα σας αποθάρρυνα να βάζετε κόκκινους συνδέσμους στα ονόματα των καλλιτεχνών. Βάσει της πολιτικής που έχουμε συζητήσει τους τελευταίους μήνες, ορισμένοι από αυτούς δεν θεωρούνται αρκετά αξιόλογοι ώστε να υπάρχει σχετικό λήμμα στη βικιπαίδεια, ασχέτως με το αν υπάρχει άρθρο στην αγγλόφωνη εκδοχή της. Εννοείται πως ανάμεσα στους καλλιτέχνες υπάρχουν και κάποιοι πολύ γνωστοί για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλημα να γραφτεί άρθρο, όπως για παράδειγμα η Νοά, η Κιάρα και η Πατρίσια Κας.

Προτού ξεκινήσετε ένα άρθρο για καλλιτέχνη παρακαλείσθε να διαβάσετε πρώτα προσεκτικά τα Κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας, ώστε να μην δείτε τον κόπο σας να διαγράφεται. Ευχαριστούμε και καλές συνεισφορές! - Atlantia 15:48, 12 Μαρτίου 2009 (UTC)

Ελληνοκεντρικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Πήρα την πρωτοβουλία να αφαιρέσω (για δεύτερη φορά) από την εισαγωγή τα παρακάτω:

«Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά ο Σάκης Ρουβάς, καθώς το 2004 είχε φέρει την τρίτη θέση. O τίτλος του τραγουδιού είναι This is our Night, σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Γκρεγκ Πόρτεϊλς και Κάμερον Γκάιλς-Γουέμπ, ενώ τη χορογραφία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.»

Καταλαβαίνω πως είναι πειρασμός να υπάρχει εκεί ωστόσο αντιβαίνει την πολιτική της βικιπαίδειας περί ουδέτερης οπτικής γωνίας. Καθιστά αυτομάτως το άρθρο ελληνοκεντρικό (από τη στιγμή που οι υπόλοιπες συμμετοχές αναφέρονται λιτά στο πινακάκι), παραβλέποντας το γεγονός πως η βικιπαίδεια απευθύνεται σε «ελληνόφωνους» κι όχι αποκλειστικά σε «Έλληνες». Αφήστε δε που είναι προσβλητικό για τους Κυπρίους να μην απολαμβάνουν ίση μεταχείριση. Κατά συνέπεια αφαίρεσα και πάλι την παράγραφο. Σε περίπτωση που κάποιος την ξαναβάλλει, για να μην συμβεί edit war (πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε), θα αναγκαστώ να προσθέσω πάνω πάνω το (αντιαισθητικό) πρότυπο που προειδοποιεί για ελληνοκεντρικότητα. Atlantia 16:32, 1 Απριλίου 2009 (UTC)

Έπραξες πολύ σωστά Atlantia. Υπάρχουν άλλωστε 2 άρθρα (Συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision και This Is Our Night), όπου μπορεί κανείς άνετα να επεκταθεί. Dimitrissss 18:19, 1 Απριλίου 2009 (UTC)

Τελικά το έβαλα το πρότυπο "Ελληνοκεντρικότητας". Λυπάμαι που μιλάω στο βρόντο. Atlantia 19:50, 13 Απριλίου 2009 (UTC)

Ρε πάτε καλά; Γράφετε ότι η γλώσσα της ΠΓΔΜ είναι σλαβομακεδονικά; ΣΚΕΤΟ σλάβικα! Η μακεδονία ήταν πάντα ελληνική, άσχετα που ΚΑΙ εκεί ελληνικά μιλάνε...αλλάξτε το...--tzellos-satiros 07:06, 15 Μαΐου 2009 (UTC)