Συζήτηση:Γεώργιος Πυρουνάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Διατηρώ την εντύπωση πως σε κάποια άρθρα μάλλον εκθειάζεται η αντινομία παρά η ευνομία και σ΄ αυτό ίσως να παρασυρόμαστε από πηγές (ή και εμείς οι ίδιοι) με πολιτικό πάθος ή κάποια άλλη σκοπιμότητα και με "επιδερμική" πάντα αναφορά.
Γενικά ο π. Γ. Πυρουνάκης αν και άρχισε ν΄ ασχολείται με τα κοινά της Εκκλησίας, εντούτοις υπήρξε εξ αρχής ένας ανένταχτος θεολόγος και στη συνέχεια κληρικός κατά παράβαση των ιερών κανόνων. Κατ΄ αρχήν η "Φιλική Εταιρεία" Νέων σε τι αποσκοπούσε και γιατί τέτοια μυστικοπαθή ονομασία;
Στη περίοδο του Μεταξά δημιούργησε τη γιορτή του Εργάτη του Χριστού, ακριβώς παράλληλα με τους "σκαπανείς" της νεολαίας Μεταξά. Συνεπώς η οργάνωση αυτή ήταν παράλληλη εκείνη του καθεστώτος, απλά είχε θρησκευτικό χαρακτήρα. Τότε διώχθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όχι από το Καθεστώς, (ο Πειραιάς δεν ήταν ακόμη Μητρόπολη) γιατί όμως; Κατά τη διάρκεια της κατοχής από τι έσωσε 5000 νέους; (αριθμός που επαναλαμβάνεται).
Μετά την απελευθέρωση γιατί παύτηκε από πρόεδρος του Σωματείου που είχε φτιάξει και από ποιόν, ποιος ήταν τότε Αρχιεπίσκοπος; Στη περίοδο της "Χούντας" πότε και που βγήκε και μίλησε εναντίον των στρατιωτικών, όχι σε εκκλησίασμα αλλά απ΄ ευθείας στους ίδιους, όπως έκανε ο τότε μητροπολίτης Πειραιώς Χρυσόστομος (Ταβλαδωράκης); Και μετά τη μεταπολίτευση γιατί πάλι διώχθηκε και από ποιους; Βέβαια τα συνθήματά του "τύπου πυροτεχνήματα" λαϊκής εξέγερσης κατά ποίων απέβλεπαν;
Δεν θα πρέπει νομίζω να μας διαφεύγει το γεγονός πως για τις πράξεις και τους λόγους εκάστου που βρίσκεται σε κάποιο δημόσιο οργανισμό ευθύνη φέρει πάντα και η προϊσταμένη του Αρχή. Από την οποία όμως ο ίδιος ουδέποτε παραιτήθηκε. Συνεπώς οι συνεχείς διώξεις του, ανεξαρτήτως πολιτεύματος, κάτι άλλο μαρτυρεί.--Templar52 21:44, 21 Μαρτίου 2008 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 12:24, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)