Συζήτηση:Βραδύπους

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Σχόλιο 30-4-2019[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Για τον πλατύποδα αναφέρεται ότι: Ο πλατύποδας ή ορνιθόρυγχος (Ornithorhynchus anatinus) είναι ημιυδρόβιο θηλαστικό ενδημικό στην ανατολική Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης και της Τασμανίας. Μαζί με τα τέσσερα υπάρχοντα είδη έχιδνας αποτελούν τα πέντε είδη μονοτρημάτων που είναι τα μόνα θηλαστικά που γεννούν αυγά αντί για νεογνά. Για τον βραδύποδα: Οι βραδύποδες εντάσσονται σε μια απο τις κύριες ομάδες των θηλαστικών. Τα μονοτρήματα γεννούν αυγά και μετά την εκκόλαψη τα μικρά θηλάζουν γάλα. Οι βαδύποδες και ο ορνιθόρρυγος (ορνιθόρυγχος) είναι τα μόνα ζώα σε αυτή τη κατηγορία. Υπάρχει μια αναντιστοιχία. Αναφορά: Μεμεκίδης Βασίλειος 37.6.43.208 22:06, 29 Απριλίου 2019 (UTC)