Συζήτηση:Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πως λέμε ελέφαντας; ε, καμία σχέση με τα iw links. Αν υπάρχει κάποιο μποτ να παραπέμψει στις αντίστοιχες σελίδες, (και να σβήσει μετά την καταχώρηση μου) καλώς. Βικιφιλικά --Xoristzatziki 06:30, 5 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Τις σημειώσεις από κάτω δεν τις χρειαζόμαστε. Πρώτον, γιατί πρέπει να λέμε ξεχωριστά ποιες γυναίκες πήραν το βραβείο; Είχε νόημα παλιά, πλέον είναι παρωχημένο (και λίγο σεξιστικό). Δεύτερον, τα έτη που δεν απονεμήθηκε βραβείο μπορεί να προστεθούν στη λίστα (και θα είναι και πιο ευκρινές). Και τρίτον και σημαντικότερο, το ποιοι δεν έχουν πάρει βραβείο και έπρεπε ή δεν έπρεπε ή το άξιζαν ή ξέρω ΄γω τι, είναι καθαρά υποκειμενικό. Γιατί ο τάδε έπρεπε να πάρει νόμπελ λογοτεχνίας; Και πώς κολλάς τον Γιάλομ και τον Μόντη με τον Τολστόι και τον Κάφκα, χωρίς να το δικαιολογείς γιατί το λες; Αν το λήμμα ήταν ένα πλήρες λήμμα και όχι απλά μια λίστα με κάτι σημειώσεις μπορούσες να αναφερθείς σε τέτοιες παραλήψεις. Αλλά εδώ μοιάζει κάπως παράταιρο. VJSC263IO (συζήτηση) 13:47, 10 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του VJSC263IO (αυτό με τα έτη που δεν δόθηκε το βραβείο θα το διορθώσω τώρα κιόλας). Επίσης να προσθέσω ότι μάλλον θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σελίδες: η μια με τίτλο "Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας" που θα έχει πληροφορίες σχετικά με το βραβείο αυτό, την ιστορία του, κριτική που έχει ασκηθεί για αυτό κλπ, η άλλη να είναι ο κατάλογος βραβευθέντων και να περιέχει τον υπάρχοντα κατάλογο.Spiros790 (συζήτηση) 07:55, 11 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Ας το διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος βικιπαιδιστής. ΒΙΚΕΛΑ