Συζήτηση:Α.Ο. Καβάλα (ποδόσφαιρο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball Greece.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Untitled[επεξεργασία κώδικα]

Να αφαιρεθεί το "ΑΟ Νέα Καβάλα", καθώς η ομάδα λέγεται "ΑΟ Καβάλα", πλεόν πιά, καθώς τα χρέη της και ολα τα υπόλοιπα, έχουν αφαιρεθεί. --JOHNNARAS, 19 Nοεμβρίου 2011, 11:22 (UTC).

Η ΕΠΟ χρησιμοποιεί την ονομασία του ερασιτέχνη για τον προσδιορισμό της ομάδας, ΑΟ Καβάλα. Η ΠΑΕ Α.Ο. Νέα Καβάλα βρίσκεται προς εκκαθάριση ή έχει ολοκληρωθεί, καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε και πλέον ανοίκει άμεσα στον ερασιτέχνη. Οπότε νομίζω πως θα πρέπει να μετακινηθεί ο τίτλος σε "Α.Ο. Καβάλα (ποδόσφαιρο)". --IM-yb (συζήτηση) 21:29, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Μια άλλη λύση είναι μετά την εκκαθάριση να δημιουργηθεί λήμμα για το ποδοσφαιρικό τμήμα με τίτλο ΑΟ Νέα-Νέα Καβάλα (ποδόσφαιρο) ή Ολοκαίνουριος ΑΟ Καβάλα (ποδόσφαιρο) SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:38, 11 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Κατ' αρχήν θεωρώ λανθασμένη τη χρήση της ονομασίας "Α.Ο. Νέα Καβάλα". Το ιδρυτικό σωματείο ονομάζεται "Α.Ο. Καβάλα". Το λήμμα αναφέρεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα του "Α.Ο. Καβάλα", είτε αυτό διοικείται άμεσα από εταιρεία (ΠΑΕ) είτε όχι. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας που διαχειριζόταν το ποδοσφαιρικό τμήμα (από "ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα" σε "ΠΑΕ Νέα Καβάλα") και όχι αλλαγή της ονομασίας του ερασιτέχνη (ιδρυτικό σωματείο), στον οποίο και ξαναγύρισε άμεσα η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, μετά τον υποβιβασμό σε ερασιτεχνική κατηγορία. Γενικά, στην elwiki δεν χρησιμοποιούμε τον όρο ΠΑΕ στον τίτλο του λήμματος (όπως και σε όλες τις wiki, Manchester United plc, Atletico de Madrid S.A.D.), αλλά εμπεριέχεται μέσα στο λήμμα ως ένας επιπλέον τίτλος του λήμματος.

Το θέμα είναι καθαρό νομικό-ηθικό και όχι αθλητικό, όπως και της ΠΑΕ ΑΕΚ, με διαφορά στο ότι δε γνωρίζω τι απέγιναν τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ, εν αντιθέσει με τα χρέη της ΠΑΕ Νέα Καβάλα, τα οποία καλύφθηκαν από φίλους της ομάδας. Γι' αυτό φαντάζομαι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε άδεια από την UEFA για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού δεν καλύφθηκαν οι υποχρεώσεις (χρέη) της ΠΑΕ.

Για παράδειγμα, η εταιρεία που διαχειριζόταν την Rangers FC κύρηξε πτώχευση, όμως η ομάδα δεν διαλύθηκε, αλλά ξεκίνησε από τη χαμηλότερη "εθνική κατηγορία" της χώρας και όχι από τη χαμηλότερη "τοπική κατηγορία". Το ίδιο και η Fiorentina. Οι ομάδες αυτές έχουν το ίδιο λήμμα για όλη την ιστορία τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, δεν έχουμε ούτε συγχώνευση, ούτε παράλληλη λειτουργία δύο σωματείων με πανομοιότυπη επωνυμία (δείτε 2 Ολυμπιακοί "Βόλου") ούτε διάλυση και επανίδρυση ξεκινώντας από τη χαμηλότερη τοπική κατηγορία. Είναι το ίδιο ποδοσφαιρικό σωματείο. --IM-yb (συζήτηση) 13:28, 12 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)