Συζήτηση:Α.Ε. Αλεξάνδρειας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


ΑΜΣ Αλεξάνδρεια και ΑΕ Αλεξάνδρειας[επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι το 1995 η Αλεξανδρεια ηταν ο ΑΜΣ Αλεξανδρεια. Το 1995 υποβιβαστηκε απο Δ και λογω οικονομικων προβληματων διαλυθηκε(ΑθλΗχω 19/10/95 σ.47) με προεδρο μαλιστα τον πατερα του ποδοσφαιριστη Βασιλη Τσάρτα . SporTime 8/5 και 14/5/96 (τοτε ξεκινησε η εφημεριδα τα πολυσελιδα με βαθμολογιες απο τα τοπικα πρωταθληματα )ειναι τελευταια στην Α Ημαθίας 1995-96 χωρις βαθμους και γκολ . Την ιδια χρονια Δημιουργηθηκε μια Αναγεννηση Αλεξανδρειας στη Γ Ημαθιας (13/9/95 συμφωνα με ΓΓΑ ). Την περίοδο 1997-98 η ΑΕ Καψοχωρας που ειχε ανεβει στην Α Ημαθιας μετονομαστηκε σε ΑΕ Αλεξάνδρειας που "συνεχισε" στα ρεπορταζ βαθμολογιες κλπ τερματιζοντας 2η. Συμφωνα με ΓΓΑ η μετονομασια τυπικα εγινε το Σεπτεμβρη του 1998 . Λιγο αργοτερα το Σεπτεμβρη 2000 η Αναγεννηση Αλεξανδρειας αλλαξε επωνυμια σε ΑΕ Καψοχωρας.

Ο ΑΜΣ επισης ειχε προελθει απο μετονομασια του Μέγα Αλέξανδρου Αλεξανδρειας τη δεκαετια του 60. Ενας αλλος μεταγενεστερος Μεγας Αλεξανδρος αγωνιζοταν μαζι με τον ΑΜΣ στη Δ τη δεκαετια του 80 DrSpiros συζήτηση 11:51, 20 Μαΐου 2018 (UTC)[απάντηση]