Συζήτηση:Ατμοπαραγωγή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σημειώσεις[επεξεργασία κώδικα]

  • περί τίνος πρόκειται το άρθρο?
  • αν πρόκειται για τον υδρατμό να συγχωνευτεί με υδρατμό
  • πρόκειται για τους ατμοπαραγωγούς en:Boiler? σημειώνω εδώ το λινκ με Λέβητας για να το επεξεργαστώ αργότερα

--vanakaris 09:26, 5 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

  • ο όρος "σε ανοικτό" να αντικαταστ. με "ισόθλιπτη"
  • ο όρος "σε κλειστό να αντικαταστ με "ισόχωρη" (πρόχειρη σημείωση για αργότερα)--vanakaris 10:21, 9 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
Ατμός που προέρχεται από νερό είναι ο υδρατμός, όλοι οι ατμοί δεν προέρχονται μόνο από νερό. Γενικά όμως ο όρος ατμός ως έννοια περιέχει την επί τούτου παραγωγή του για εκμετάλλευση, (παραγωγή έργου), σε αντιδιαστολή των υδρατμών υπό τη γενικότερη ένοια της ύπαρξής τους στη φύση. Ειδικότετρα, η ύπαρξη υδρατμών σε ατμό χαρακτηρίζεται ως υγρασία, ή αντίθετα, σε ξηρότητα αυτού, που υπολογίζεται ποσοστιαία, επί %. Ο ξηρός κεκορεσμένος ατμός είναι απόλυτη αέρια κατάσταση. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει καμία συγχώνευση.--Templar52 16:41, 5 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Οκ δε διαφωνώ. Αλλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω αν το εδώ άρθρο πρόκειται για την τεχνητή ατμοπαραγωγή ή όχι. Αν ναι νομίζω ότι πρέπει να γίνει "συγχώνευση" με τους ατμολέβητες. Χωρίς καμμιά βιασύνη όμως! Θέλω και γω να το ψάξω (να τα θυμηθώ) καλύτερα και να δώ τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει από άρθρα αυτή τη στιγμή στη βίκι. Φιλικά! SFriendly.svg--vanakaris 18:39, 5 Ιανουαρίου 2009 (UTC).

Καλημέρα, το άρθρο αναφέρεται περισσότερο στη τεχνητή ατμοπαραγωγή, αν και περιλαμβάνεται η πρώτη περίπτωση, του "ανοικτού δοχείου" που είναι και αυτή που συμβαίνει στη Φύση, (επιφάνεια λιμνών, θαλασσών, ξηράς κ.λπ.). Συμφωνω να είναι στην αυτή κατηγορία αλλά όχι συγχώνευση με τους ατμολέβητες που αποτελούν τα μέσα αυτής. Συγνώμη για την καθυστέρηση απάντησης, αλλά χθες βγήκα για ουζάκι και ...γύρισα...--Templar52 06:42, 6 Ιανουαρίου 2009 (UTC)