Συζήτηση:Αστρονομικό σύστημα χρονολόγησης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

ΝΟμίζω ότι είναι καλύτερη ονομασία το σύστημα χρονολόγησης, έφτιαξα το άρθρο έτσι από τον σύνδεσμο που υπάρχει στο έτος μηδέν αλλά δεν το σκέφτηκα από την αρχή ότι αυτός ο τίτλος είναι ίσως καλύτερος. --94.65.106.187 15:49, 24 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Δεν είναι απλώς καλύτερη, είναι ορθή έναντι της αρχικής εσφαλμένης. Δεν πρόκειται για σύστημα αρίθμησης, όπως το δυαδικό, το δεκαδικό κτλ. αλλά για σύστημα χρονολόγησης. Η μετακίνηση έγινε. --Ttzavarasσυζήτηση 19:59, 24 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Από μία άλλη άποψη θα μπορούσε να δει κανείς ώς σύστημα αρίθμησης (εννοείται) ετών, οπότε δεν είναι και εντελώς λάθος, ούτε εντελώς σωστό. Ωστόσο ευχαριστώ πολύ για την μετακίνηση και θα ήθελα να παρακαλέσω για ιδιαίτερη προσοχή όταν μετακινούμε χωρίς να αφήνουμε ανακατεύθυνση, η ανακατεύθυνση δεν κοστίζει, και αν σε κάθε περίπτωση θέλεις οπωσδήποτε να διαγράψει δες τι συνδέει σε αυτό που διαγράφεις γιατί άφησες ένα σπασμένο κόκκινο σύνδεσμο στο έτος μηδέν και ένα σπασμένο ιντερβίκι στο αγγλικό άρθρο. Δεν θα ξαναδημιουργήσω την ανακατεύθυνση γιατί είναι ένας μόνο ο σύνδεσμος και ένα ιντερβίκι (τα οποία ευθύς θα διορθώσω) αλλά στο μέλλον αν μπορείς να λαμβάνεις και αυτό υπόψη σου. Εχθρός του καλού το καλύτερο. --94.65.106.187 20:35, 24 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ορθή παρατήρηση, δεν ήταν νέο άρθρο, ξεχάστηκα, έπρεπε να αφήσω την ανακατεύθυνση. Και σόρρυ για την πρόσθετη εργασία. Σχετικά με την ονομασία, ο όρος "σύστημα αρίθμησης" μπερδεύει, ειδικά όταν είναι κάποιος προγραμματιστής ή ασχολείται με υπολογιστές αλλά όχι με αστρονομία ή ιστορία. --Ttzavarasσυζήτηση 20:47, 24 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Τέλος καλό, όλα καλά. Η μόνη μου ένσταση ήταν ότι το χαρακτήρισες εσφαλμένο, κατά τα άλλα συμφωνώ, για αυτό άλλωστε πρότινα μετακίνηση ;). Καμιά φορά και η νέες σελίδες έχουν παγίδες, μπορεί ο χρήστης να ξεκίνησε να φτιάχνει το άρθρο από λάθος κόκκινο σύνδεσμο που βρήκε στην βικιπαίδεια, οπότε με τον έλεγχο έχεις μέ ένα σπάρο δυό τριγώνια (και θα σώσεις ένα σύνδεσμο, και θα διορθώσεις μία ανορθογραφία που ξέφυγε και πιθανώς θα έμενε για πολύ καιρό έτσι, άσε που ο μη έμπειρος χρήστης πιθανότατα δεν θα καταλάβει ότι το άρθρο του μετακινήθηκε και θα πατήσει τον ίδιο λάθος κόκκινο σύνδεσμο και θα το ξαναφτιάξει)--94.65.106.187 20:51, 24 Νοεμβρίου 2011 (UTC)