Συζήτηση:Αρτέμιδα Αττικής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αττική Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αττική», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης των θεμάτων που αφορούν την Αττική από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


εάν θέλει κάποιος ας συμμαζέψει τους καταλόγους των φυτών και των ζώων σε δύο ή και τρεις στήλες για να μην είναι αδικαιολόγητα μεγάλη η σελίδα, ευχαριστώ--Fanman 08:47, 9 Απριλίου 2008 (UTC)

Σας έβαλα τον πίνακα. Συνεχίστε ως έχει και για τα υπόλοιπα είδη. --Dimorsitanos 21:00, 4 Μαΐου 2008 (UTC)

Θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις:

Η Αρτέμιδα (ή Άρτεμις) στην αρχαιότητα αποτελούσε την ιστορική πόλη της Βραυρώνας όπου λατρευόταν η Άρτεμις, θεότητα του κυνηγιού. Σήμερα συνιστά παραθεριστική κωμόπολη των Μεσογείων, με έδρα τη Λούτσα. >Από που προκύπτει πως η σημερινή Αρτέμιδα κατά την αρχαιότητα ήταν η "πόλη της Βραυρώνας";
>Κι αυτή η πόλη της Βραυρώνας που ακριβώς αναφέρεται και που είναι τα ερείπια της πόλης;
>Έπειτα παραθεριστική κομώπολη είναι μια πόλη 3000-5000 κατοίκων και όχι εκείνη που στην απογραφή 2001 είχε περισσότερους από 17.000

Η περιοχή εντοπίζεται στην ακτή του κόλπου πεταλιών με θέα το Αιγαίο πέλαγος, 25χμ ανατολικά των Αθηνών και μόλις 5 χιλιόμετρα από το μητροπολητικό κέντρο των Σπάτων στη Μεσογαία των οποίων αποτελεί επίνειο. Διοικητικά δε, υπάγεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. >Οι περιοχές δεν εντοπίζονται...
>Θέα έχουν τα οικόπεδα και όχι διοικητικές μονάδες αυτοδιοίκησης...
>Διοικητικά υπάγεται στην περιφέρεια Αττικής.
>Σε ποιά άκρη του κόλπου των πεταλιών; Όρμος Αρτέμιδος και έπειτα Νότιος Ευβοϊκός Κόπλπος αναφέρει ο χάρτης της Υδρογραφικής.
>Στα Σπάτα βεβαίως βρίσκεται η Μητρόπολη Μεσογαίας, αλλά ως μητροπολιτικό κέντρο νοείται μια αστική δομή που συγκεντρώνει διοικητικές, δικαστικές, οικονομικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δραστηριότητες.

Ο παραδοσιακός οικισμός της Λούτσας παραμένει μέχρι το 1974 στα διοικητικά όρια των Σπάτων, ενώ έκτοτε αναγνωρίζεται ως Κοινότητα Αρτέμιδος της Ανατολικής Αττικής. Το 1994 ξεπερνάει τους 10.000 κατοίκους και προάγεται σε δήμο, σύμφωνα με τον παλιό Κανονισμό Δήμων και Κοινοτήτων.
>Ο παλιός οικισμός και όχι ο παραδοσιακός, μη έρθει και κανά ξένος και ψάχνει παραδοσιακή αρχιτεκτονική

Τα διοικητικά όρια του δήμου εκτείνονται από την παραλιακή της Ραφήνος και τις αγροικίες των Σπάτων πλησίον του Αεροδρομίου, έως τον ιστορικό τόπο της Βραυρώνας και τις ακτές της Αρτέμιδος. Η περιοχή είναι κατά βάση πεδινή, ενώ στα δυτικά άκρα της περικλείεται από τους πράσινους λόφους του μεσογειακού τοπίου. Καθίσται προσβάσιμη από τη Λεωφόρο Καραμανλή, επέκταση της Οδού Βασιλέως Παύλου από τα Σπάτα και την Αθήνα.
>Είναι λανθασμένη η περιγραφή των ορίων, ποιά παραλιακή; αγροικίες δεν υπάρχουν, αυτό λέγεται εκτός σχεδίου δόμηση και πρόκειται για κατοικίες.

Η πόλη απλώνεται σε έκταση 21.226 στρεμμάτων κατά μήκος της παραλιακής, από τα οποία μικρό μέρος αποτελεί το πολεοδομικό κέντρο και οι υπόλοιπες εκτάσεις καλύπτονται από αγροικίες. Ο πληθυσμός της περιοχής σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ανέρχεται σε 17.391 κατοίκους, ήτοι 819 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Μεγάλη πληθυσμιακή προσέλευση παρατηρείται κατά τη δεκαετία του '90, εποχή κατά την οποία αποτελεί δημοφιλή παραθεριστικό προορισμό.
>Επίσης εδώ δίνεται πάλι λαθασμένη πληροφόρηση. Το 50% της έκτασης διαθέτει εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως. Οι εκτάσεις καλύπτονται από κατοικίες κι όχι αγροκτήματα. Επίσης ο Δήμος καταλαμβάνει έκταση και όχι η πόλη απλώνεται...

Η Αρτέμιδα αποτελεί κόμβο ανάμεσα στο Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών και το Λιμένα της Ραφήνος. Επίσης αποτελεί το επίνειο των Σπάτων, ενώ βρέχεται από τους Κόλπους Αρτέμιδος και Πεταλιών.
>Και πάλι άλλος ο όρμος Πεταλιών κι άλλος ο όρμος Αρτεμιδος

Τα παραπάνω σχόλια γίνονται με καλή πίστη, και περιμένω ανταπόκριση από το φίλο που έγραψε τα παραπάνω, προκειμένου να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις. --Fanman 18:37, 23 Αυγούστου 2008 (UTC)

Be bold[επεξεργασία κώδικα]

Μη διστάζεις. Μπορείς ελεύθερα να τροποποιείς το περιεχόμενο των άρθρων, ιδίως όταν διαθέτεις υλικό πληροφοριών. Το κείμενο γράφτηκε σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το άρθρο με μια υποτυπώδη μορφή. Τα άρθρα βρίσκονται σε μια διαρκή δυναμική και δεν υπάρχει λόγος στους αναγνώστες να δημιουργείται άγχος.--Dimorsitanos 21:43, 25 Αυγούστου 2008 (UTC)