Συζήτηση:Αναγνωσταράς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Σχόλιο 19-3-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Τον Παπαφλέσσα σύμφωνα με την ιστορική κινηματογραφική ταινία "Ο Παπαφλέσσας" τον μύησε στη Φιλική Εταιρεία ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος ιδρυτικό μέλος της Φιλικής Εταιρείας και όχι ο Αναγνωσταράς. Αναφορά: 194.63.239.233 08:21, 19 Μαρτίου 2015 (UTC)

Σύμφωνα με αυτό (και όχι την ταινία που δεν αποτελεί πηγή) φαίνεται ότι όντως ο Αναγνωστόπουλος μύησε τον Παπαφλέσσα, τον οποίο Αναγνωστόπουλο μύησε ο Αναγνωσταράς. Αφαιρείται το όνομα του Παπαφλέσσα μέχρι (αν) βρεθεί πηγή για το αντίθετο. Αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 09:08, 7 Ιουνίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 14-4-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Ο Αναγνωσταράς ήταν ένας από τους αγωνιστές της Επαναστάσεως του 1821 με σημαντική δράση και σπουδαία προσφορά, φιλικός καθώς μυήθηκε από τη Φιλική εταιρεία και κλεφτοκαπετάνιος του Μοριά. Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Κορομηλάς (η ρίζα του επίθετού ήταν Κορομπιλάς). Ο ίδιος υπέγραφε ως( Ἀναγνώστης) Παπαγεωργίου δηλαδή Αναγνώστης γιός του Παπά-Γιώργη. Καταγόταν από την αρχοντική οικογένεια των Κορομηλέων, σημαντική στην Πελοπόννησο, γεννήθηκε το 1760 στο χωριό Άγριλος χειμερινό τμήμα του χωριού Πολιανή . Αναφορά: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ 188.73.193.67 20:38, 14 Απριλίου 2016 (UTC)